StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNESLUŽBENO IZ KBC-a

Kanađanin je dan prije smrti bio relativno dobro, ništa nije ukazivalo na najgori scenarij: znamo kada će obdukcija

Piše Ivica Marković
12. svibnja 2023. - 14:08

Obdukcija kanadskog državljanina, koji je u četvrtak ujutro oko 6.30 sati preminuo iz još uvijek neutvrđenih razloga u Jedinici intenzivnog liječenja (JIL) KBC-a Split, trebala bi utvrditi točan uzrok njegove nenadane smrti, piše Slobodna Dalmacija. Zašto nenadane?

Iz jednostavnog razloga što je njegovo zdravstveno stanje, kako neslužbeno doznajemo, do dana prije njegove smrti bilo relativno dobro i ništa nije ukazivalo na to da je životno ugrožen.

Kako smo doznali iz neslužbenih izvora, Kanađanin je imao "više manjih zdravstvenih problema" koji su u konačnici mogli stvoriti jedan veliki problem. Imao je anemiju, kao i blaži inzult mozga (blaži moždani udar), ali ne takve prirode da bi bio životno ugrožavajući. Uz to je imao i smetnje zbog pada, koji mu se dogodio u splitskom KBC-u, kada je vjerojatno zbog anemije pao, odnosno izgubio svijest.

image
Saša Burić/Ilustracija/Cropix

Zadnji dan, odnosno u srijedu, prije negoli je dospio na JIL, počeli su opći simptomi koji su upućivali da bi u organizmu Kanađanina mogla biti neka bakterija.

Njega, tada u već teškom stanju, u srijedu oko 20.15 sati s Pulmologije premještaju u JIL, gdje mu, nažalost, uz svu moguću najmoderniju zdravstvenu skrb i medikamentoznu terapiju, ne uspijevaju spasiti život. U četvrtak oko 6.30 sati umire. Dakle, u JIL-u je Kanađanin bio nešto više od 10 sati.

Kako doznajemo, obdukcija bi trebala biti obavljena u ponedjeljak. Jedino ako iz Ministarstva zdravstva RH, koje je naložilo inspekcijski nadzor, budu inzistirali na njezinu što žurnijem izvršenju, bit će obavljena preko vikenda.

16. travanj 2024 13:40