StoryEditorOCM

Kanađani Geof i Angela dali su otkaz na poslu i tri mjeseca istražuju Dalmaciju, sastavili su i listu najdražih im lokacija. Evo što su rekli o Dubrovniku i Stonu

Piše dv
16. kolovoza 2022. - 14:56

Kanađani Geoff i Angela tri su mjeseca istraživali Dalmaciju i izabrali svojih pet najdražih mjesta. Zavirili su u svaki kutak Dalmacije, od Zagore, obale do otoka, ništa im nije promaknulo...

Na prvom mjestu im je otok Proizd (nalazi se na samom ulazu u velalučki zaljev), Split se smjestio na drugo mjesto, Dubrovnik na treće, Vis na četvrto, a Ston na peto mjesto. No, ishvalili su još i Korčulu, Bol i Hvar, ali im ipak nisu bili toliko dobri da bi ih mogli uvrstiti u "top 5" listu, donosi Slobodna Dalmacija.

image
/Shutterstock

O Stonu i Malom Stonu: Najbolja morska hrana na svijetu, vino je odlično, uživali smo u svakoj čaši. I nema puno turista...

O Visu: Prekrasne pećine u moru, plaže...

O Dubrovniku: S razlogom ga zovu biserom Jadrana. Obavezno hodajte zidinama, hrana u Dubrovniku je bila najbolja koju smo probali u Dalmaciji. Ako želite pobjeći onda platite izlet na Lokrum.

O Splitu: Split mi je jedan od najdražih gradova na svijetu, imaju odličnu hranu i craft pivo.

O Proizdu: Ima najčistije more koje možete zamisliti, osjećali smo se da je to posebno mjesto, koje je izvan turističkih mapa i da ga imamo samo za sebe.

Video pogledajte ovdje:

A evo što su rekli o sebi:

- Nalazimo se na avanturi putovanja života! Napustili smo posao u svojim 40-ima i napustili Kanadu kako bismo puno radno vrijeme putovali, postali digitalni nomadi i vidjeli što više svijeta. Odvajamo svoje vrijeme putujući kako bismo apsorbirali što više kulture i hrane na svakoj destinaciji i podijelili ono što smo naučili s vama. Ove smo godine posjetili Tursku, Španjolsku i Maroko i jedva čekamo da vam pokažemo što je sljedeće. Ako tražite zreliju perspektivu putovanja ili možda razmišljate o tome gdje biste se umirovili, imamo informacije o troškovima života i kvaliteti života na našim odredištima za putovanja - navodi taj Bračni par.

image

PROIZD

/Shutterstock
image

PROIZD

/Shutterstock

Rajski otok

Evo što o otoku Proizdu kažu u TZ Vela Luka:

- Otok Proizd – tirkizni raj Mediterana, mjesto rajskih plaža, mora boje tirkiza i stazica koje obiluju iscijeljujućom energijom. Zapanjujuća ljepote, netaknuta priroda i tirkizno more koje oduzima dah, samo djelomično opisuju sve ono što ovaj otok nezaobilazne ljepote nudi.

2007. godine otok Proizd proglašen je plažom godine hrvatskog Jadrana, a svake godine među najbolje destinacije svrstavaju ga vodeći svjetski časopisi i portali poput The New York Timesa, Daily Telegrapha i Trip Advisora.

Ovaj rajski otok udaljen je od centra mjesta samo pola sata vožnje taksi brodićem, a jednom kad posjetite ovaj otok tirkiznog mora i blagotvorne iscjeljujuće energije, uvijek ćete mu se vraćati.

Otok Proizd ima 4 prekrasne šljunčane plaže do kojih vas vode romantične staze kroz borovu šumu. Sve nijanse tirkiza naći ćete na ovom otoku koji je zbog bistrine mora idealno mjesto za one koje žele istraživati podmorje. Bjelina oblutaka i glatkih strmih stijena zasljepljuje, a ljepota njegovih plaža ostavlja bez daha.
Na otoku se nalazi i nudistička plaža, ujedno jedina na otoku Korčuli, stoga na Proizdu zaista svatko može pronaći svoje mjesto pod suncem.

Zbog iscjeljujuće energije kojom obiluje ovaj rajski otok, boravak na njemu osvježava unutarnju energiju i blagotvorno djeluje na zdravlje, što ćete osjetiti čim prošećete njegovim stazama. Duž staza su postavljene i energetske klupe, kao dio parka iscijeljujuće energije. Stoga jednom kad dođete na Proizd, ne žurite, zastanite na trenutak, duboko udahnite i osvježite svoju životnu energiju.

Ukoliko ste zaljubljeni, prošećite do Velog boka, poljubite se na kissing spotu i ponesite sa sobom uspomenu na najljepše mjesto za ljubljenje.

Posjetite otok Proizd, istražite njegove plaže, upijte bijelinu oblutaka, zaljubite se u 1000 nijansi tirkiza, obnovite energiju i za kraj, poljubite se na najljepšem mjestu za ljubljenje - navode turističkiu djelatnici.

image

Proizd

/Shutterstock

 

23. travanj 2024 11:37