StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetMALI OD ALEKSANDRA

Vučić bi ovom čovjeku mogao ostaviti Srbiju u nasljeđe. A onda su mu dali digitron u ruke i sve je krenulo nizbrdo...

Piše DV
30. siječnja 2024. - 15:51

- Nama je prošle godine BDP bio preko 69 milijardi eura. Ako ove godine ostvarimo rast od 3,5 posto, sljedeće 4 posto i za tri godine opet četiri posto mi dolazimo do preko 93 milijarde BDP-a - rekao je Siniša Mali, glavni pouzdanik Vučića, a po nekima i njegov nasljednik. No, Mali je ‘zbrljavio‘ računicu, pa su ga srspki političari i ekonomisti brutalno poklopili.

- Evo kako doktor ekonomije računa taj ikvantni skok. Ako ćemo sve izračunati, ispada da je taj skok na 77 milijardi eura, a ne na 93 - rekao je srpski političar Dušan Nikezić, koji Malog oslovljava ‘doktorom ekonomije‘, jasno aludirajući na slučaj kada je Siniši malom poništen doktorat, zatim mu sudskom presudom vraćen, te cijelom pričom koja se povela.

@ssp.rs

Raskrinkavanje računice Siniše Malog u 45 sekundi!

♬ original sound - ??????? ? ??????

Upravni sud u Beogradu potvrdio je 21. ožujka prošle godine za Radio Slobodna Evropa (RSE) da je poništio odluku Senata Univerziteta u Beogradu o poništenju diplome doktorskih studija ministra financija Srbije Siniše Malog i predmet je vraćen na ponovno odlučivanje.

Sud je poništio rešenje kojim je srpski ministar financija označen kao plagijator. Državni Univerzitet u Beogradu poništio je 22. prosinca 2021. doktorat Siniše Malog, koji je stekao 2013. godine na Fakultetu organizacijskih znanosti u Beogradu (FON).

To je bio drugi put da Senat Univerziteta poništava sporni doktorat, nakon što je prva takva odluka ukinuta jer je Upravni sud pronašao nedostatak u proceduri 2021.

Dakle, sveučilište poništava doktorat, a sud poništava odluku sveučilišta. I tako u krug....

Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu je u 2019. jednoglasno utvrdio postojanje neakademskog ponašanja Siniše Malog prilikom izrade doktorske disertacije jer je u dijelu disertacije "doslovno preuzimao tekstove, odnosno cijele pasuse iz tekstova drugih autora, bez navođenja imena tih autora".

Više od 140 sveučilišnih profesora potpisalo je žalbu na njegov doktorat koja je potom predana Odboru za profesionalnu etiku, koji je na kraju presudio da je Mali - plagijator.

Siniša Mali je ranije objavio na svom instagram proflu da više od dvije godine radi na novom doktoratu na Sveučilištu u Slovačkoj, te da je u pitanju studijski program "Financije". Kako je naveo, "nekada je u životu potrebno da vas ospore, da biste skupili hrabrost, nastavili dalje i pokazali da možete", te dodao da "to radi za svoju dušu". Sad postoji mogućnost da Vučićev Mali na krjau bude imao dva doktorata.

27. travanj 2024 10:39