StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetKult ličnosti

‘Kako se prave bebe u Srbiji? Pa vizionarskim idejama Aleksandra Vučića‘: Govor liječnice na mitingu SNS-a pravi je hit

Piše DV
4. prosinca 2023. - 06:55

Miting Srpske napredne stranke u prepunoj beogradskoj Areni postao je predmet prepričavanja zbog istupa liječnice koja je ugradila "svoju ciglicu" u zidanje kulta ličnosti predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Naime, jedna od govornica na skupu stranke iz koje je Vučić nedavno formalno izišao, bila je pro­fe­sorica Me­di­cin­skog fa­kul­te­ta u Be­o­gra­du prof. dr. Sve­tla­na Vu­jo­vić, in­ter­ni­stica-en­do­kri­no­loginja, inače na­čel­nica Na­ci­o­nal­nog cen­tra za in­fer­ti­li­tet i en­do­kri­no­lo­gi­ju. Njezine izjave zahvalnosti predsjedniku Vučiću postale su hit na društvenim mrežama, prenosi danas.rs.

image
Andrej Isakovic/Afp

"Još jednom se zahvaljujem predsjedniku Vučiću za sve rođene bebe, ali i buduće rođene jer su rođene zahvaljujući itm vizionarskim idejama“, rekla je u ulizivačkoj ekstazi profesorica Vujović i pokrenula lavinu komentara na društvenim mrežama.

"Je li ovo neka montaža ili stvarni govor?“; "Dr. Poltronović je ispustila šansu da se zahvali Vučiću za zrak koji udiše“; "Kulminacija ludila zemlje zvana Srbija“; "Kako se prave bebe, pa vizionarskom idejom Vučića“, samo su neki od komentara.

Profesorica Vujović je nastavila briljirati osvrnuvši se i na to tko i kako može danas imati djecu. Naime, ona je radeći s parovima koji ne mogu imati djecu, došla do saznanja da - svi mogu imati djecu ako žive u Srbiji!

Pored šoka koji je izazvao ovaj govor kod mnogih na društvenim mrežama, ističu se ipak i komentari onih koji su pokušali naručiti se na pregled kod profesorice s političkim ambicijama.

"Naplaćuje i po 400 eura za pregled na koji se čeka mjesecima (i to privatno), a obični građani se hrane parizerom i ostalim smećem punim pesticida i otrova koje država očito ne regulira“; 

image

U dvorani iz koje smo navikli na prizore euroligaške košarke, stižu prizpti klicanja Velikom Vođi bez kojega Srbija navodno nema budućnosti

Andrej Isakovic/Afp

"Žena kod koje je nemoguće zakazati pregled u državnoj ustanovi. Privatno, samo prve konzultacije (u prijevodu 10-ak minuta samo razgovora, bez ikakvih analiza) je 20 tisuća dinara… Dakle, svi mogu imati dijete u Srbiji ako imaju dovoljno novca da to plate“, neki su od komentara koje prenosi danas.rs.

26. travanj 2024 08:20