StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetProfil biračkog tijela

Još malo bizarnosti iz BiH: Ustvrdili da izbori ‘nisu od boga‘ pa ih bojkotirali. Nevjerojatan epilog i na biralištu s tek jednim jedinim biračem

Piše dv
7. listopada 2022. - 07:24

Kao što znate, opći izbori u susjednoj Bosni i Hercegovini održani su u nedjelju, 2. listopada, a rezultati se i dalje zbrajaju, prenosi Slobodna Dalmacija.

U cijeloj ovoj priči, izdvaja se jedno mjesto koje je imalo - jednog glasača čiji je glas iz nepoznatih razloga na kraju označen kao "nevažeći".

U Brčkom, na glasačkom mjestu Ćoseta, ukupno je na biralište izišla jedna osoba, ali njezin je listić proglašen - nevažećim.

Zanimljivo je i da u Gornjoj Maoči (bivši Karavlasi), na teritoriju općine Srebrenik, nitko nije izišao na birališta. Baš nitko, javlja Radio Sarajevo.

Naime, Prema podacima na web stranici Centralne izborne komisije BiH, na biračkom mjestu 049A059 u Osnovnoj školi Maoča izlaznost je bila nula posto, uprkos činjenici da su pravo glasa imale 93 osobe.

Ondje naime žive vjerski fanatici, pripadnici selefijske zajednice, koji demokratske izbore smatraju izbore tzv. tagutom, to jest nečim što se suprotstavlja iskrenom obožavanju Boga, te odbijaju biti dio nečega "što nije od Boga“, koji se organiziraju po ljudskim, a ne Božjim zakonima.

image
Ante Cizmic/Cropix
01. svibanj 2024 18:28