StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetUMJESTO PROSLAVE SKANDAL?

Je li predsjednik RH Zoran Milanović pozvan na 30. obljetnicu oslobađanja dubrovačkog područja. Iz Grada poručuju da ga uvijek pozivaju i pozivat će ga, ali da je u ovom slučaju organizator Županija

Piše dv
28. listopada 2022. - 10:38

Iz ureda predsjednika RH, Večernjem listu potvrdili su da predsjednik Zoran Milanović još uvijek nije dobio poziva za jubilarno obilježavanje 30. obljetnice oslobođenja juga Hrvatske.

- Što znači da su organizatori, a riječ je o Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Gradu Dubrovniku te općinama Konavle, Župa dubrovačka, Dubrovačko primorje i Ston, doista odlučili oslobođenje juga Hrvatske, u kojemu je poginulo čak 465 branitelja, obilježiti bez vrhovnog zapovjednika. Pa čak i unatoč tome što je na tu obljetnicu pozvana i vojska jer je u sklopu dvodnevnog programa obilježavanja 30. obljetnice oslobođenja u subotu predviđen nastup akrobatske grupe Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Krila Oluje, ali i predstavljanje Počasno-zaštitne bojne kojoj je jedna od zadaća zaštita i osiguranje vrhovnog zapovjednika - piše Večernji list za koji je predsjednik saborskog Odbora za obranu Franko Vidović izjavio da se radi o skandalu i nepoštivanju institucije predsjednika.

- Grad Dubrovnik je na sva dosadašnja događanja u kojima ja Grad organizator pozivao predsjednika Republike Hrvatske jednako kao i sve ostale visoke dužnosnike isto će biti i u budućnosti- poručio je dubrovački gradonačelnik Mato Franković pojasnivši kako je organizator proslave Dubrovačko-neretvanska županija iz koje očekujemo odgovor jsu li upuitili poziv predsjedniku Zoranu Milanoviću.

01. svibanj 2024 09:20