StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSPLIĆANI KUKAJU

Jakobušiću Bijeli nisu ‘jedini‘, u drugom klubu je dopredsjednik: ‘Pa kako da izbacimo predsjednika Hajduka‘

Piše Pero Smolčić/sd
17. siječnja 2023. - 14:15

Lukša Jakobušić polako se zahuktava, složio je Hajduk koji privlači, navijači traže kartu više, a spominje se i obnova Poljuda. Čeka se i realizacija kampa, a živa je i utrka za naslov prvaka Hrvatske, piše Slobodna Dalmacija.

Ima tu Jakobušić pune ruke posla, a nekim je navijačima u oko upao jedan drugi detalj. Kada, naime, otvorite stranicu Vaterpolskog kluba Jug Adriatic osiguranje u upravi je i dalje - Lukša Jakobušić. I ne samo to, Jakobušić je, piše, dopredsjednik kluba. Jedan od tri. Uz predsjednika Tomislava Dumančića tu su Jakobušić, Željan Konsuo i Pero Kulaš.

image

Uprava VK Jug Adriatic osiguranje

Screenshot: Vk Jug Ao/Screenshot: Vk Jug Ao

Pa nije Jakobušić Superman, pa da sve to stigne. 

Potražili smo objašnjenje kod Ognjena Kržića, legendu hrvatskog vaterpola i direktora dubrovačkog kluba.

- Pa kako ćemo izbacit‘ predsjednika Hajduka iz Uprave, haha - nasmijao se odmah Kržić.

Pa naravno, ne bi bilo dobro. Potom nam je Kržić i pojasnio.

- Jakobušić je bio naš trofejni predsjednik, pamti se i piše pet trofeja u jednoj sezoni uključujući i titulu prvaka Europe. Kada je otišao u Hajduk, na ovu funkciju, ima pune ruke posla kod vas u Splitu. I dalje je naš član, formalno i dorpedsjednik, ali normalno da nema vremena i operativno raditi za Jug, život provodi na Poljudu - kazao je Kržić.

Da ne bude pravne zabune, Jug Adriatic osiguranje je i dalje udruga, ne dioničko društvo, tako da nema zapreka da Jakobušić bude dio kluba, ili bilo koje druge udruge... 

25. travanj 2024 06:39