StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNigdje je nema

Jadranka Kosor komentirala Plenkovićeve smjene: Vraća se na moje ministre, a ne može izgovoriti moje ime

Piše dv
11. siječnja 2023. - 20:54

Promjene u Vladi Republike Hrvatske užarile su političku javnost posljednjih dana. Bilo je očekivano da će neshvatljivu sporost u obnovi Banije foteljom platiti ministar Ivan Paladina, a očekivalo se da će ga zamijeniti splitska HDZ-ovka Mirjana Čagalj.

Međutim u zadnji čas umjesto nje uskočio je provjereni HDZ-ov kadar Branko Bačić, a smijenjenja je i ministrica EU fondova i regionalnog razvoja Nataša Tramišak, koju će zamijeniti Šime Erlić, državni tajnik u istom ministarstvu, donosi Slobodna Dalmacija.

I kao šlag na torti premijer je najavio smjenu državnog tajnika Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordana Hanžeka, koji je prošli tjedan ostao i bez službenog vozila Audija Q7.

image

Branko Bačić po drugi je put spreman svoje veliko iskustvo, znanje i energiju upregnuti u obnovu i izgradnju Hrvatske

Goran Mehkek/Cropix

Na taj neuobičajeno velik broj smjena prvi put su press konferencijama reagirali smijenjeni ministri, a na društvenim mrežama reagirala je zainteresirana javnost. Reagirala je i bivša premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor, koju je u stranku primio osobno Franjo Tuđman, a koja je pak u stranku primila Tomislava Karamarka, koji ju je poslije izbacio, i Andreja Plenkovića, koji je nije želio vratiti.

Ona se uhvatila za to što premijer u obrazloženju spominje Vladu 2010.-2011., u kojoj je ministar graditeljstva također bio Branko Bačić, a ne spominje nju.

"A eto, vraća se na moje ministre. Spominje vladu 2010.-2011. a ne može izgovoriti ime osobe koja je vladu vodila", napisala je Jadranka Kosor na Twitteru.

"I koja ga je uvela u HDZ. Žao mi je, ali moram vam reći da vam je to bila najlošija odluka, isto i s Karamarkom. Ovdje se vidi sva bijeda karaktera obojice", napisao je jedan komentator. "Vjerojatno zaboravio ime koje nije više u evidenciji", dodao je drugi.

Treći je pak pokušao skrenuti s teme ili je proširiti: "Jel spominje srpski stan?".

U svakom slučaju teče živa i vesela večer na anesteziranoj i briseliziranoj hrvatskoj političkoj sceni. Birači vole smjene i živost, a hoće li one dovesti do boljitka, odnsono do obnove Banije i Zagreba, drugo je pitanje.

image

Otkrilo se da Andrej Plenković, osim s Natašom Tramišak, ima problem i sa Jadrankom Kosor

Damir Krajač/Cropix
25. travanj 2024 08:00