StoryEditorOCM

Iznenadna smrt dvojice mladića na mediteranskom otoku, stotine školaraca u paničnom bijegu

Piše B.M./JL
4. srpnja 2023. - 11:23

Stotine traumatiziranih učenika danas se s grčkog otoka Ios vraćaju kući u Irsku nakon iznenadne smrti dvojice školaraca u samo 24 sata, piše Daily Mail.

Policija u Grčkoj potvrdila je da su u tijeku odvojene istrage o smrti dvojice 18-godišnjih kolega iz razreda, Andrewa O‘Donnella i Maxa Walla.

Vjeruje se da je O‘Donnell pao i udario glavom dok se vraćao do svog hotela u ranim jutarnjim satima u subotu. Bio je u noćnom izlasku u Hori, glavnom gradu Iosa.

Nakon opsežne potrage, njegovo tijelo pronađeno je u jarku oko 10.30 sati u nedjelju ujutro, u blizini stijena u podnožju litice. 

Njegovo tijelo pronađeno je u nedjelju ujutro, a njegov prijatelj Max Wall srušio se od šoka u blizini luke Hora kada je saznao za smrt svog prijatelja. Hitna služba ga je odvezla u lokalnu bolnicu gdje je po dolasku proglašen mrtvim.Prema lokalnim medijima, mladić je imao problema sa srcem, prenosi Jutarnji list.

Tinejdžeri su bili na odmoru proslavljajući završetak srednjeg obrazovanja s desecima kolega iz dublinskog koledža St Michael‘s kada se dogodila tragedija. Njihovi prijatelji danas se spremaju napustiti otok.

‘To je noćna mora za svakog roditelja, da čuje takvu vijest. A znamo da mnogi naši sinovi i kćeri odlaze u inozemstvo nakon završenih svjedodžbi i nakon ispita‘, kazao je potpredsjednik irske vlade Micheál Martin o tragediji koja je pogodila cijelu zemlju.

Više od 80 učenika St Michaela nalazi se na egejskom otoku sa stotinama drugih mladih irskih turista koji slave kraj školske godine. Sada ih sve čeka tužan put kući.

Ravnatelj škole Tim Kelleher rekao je da na otoku ima 1000 učenika koji slave završetak mature, od kojih je 90 s koledža St Michael.

‘Južni Dublin je mala župa, sve škole su međusobno povezane. Svi se poznaju. To je usko povezana zajednica. Kad se ovako nešto dogodi, nastane velika histerija i strah, roditelji zovu i svi su traumatizirani, posebno dječaci koji su bili s Andrewom i Maxom‘, kazao je Kelleher. 

Dodao je da su se vijesti o smrtima brzo proširile među učenicima te da svi žele otići kući.

Ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da će posmrtni ostaci Andrewa O‘Donella i Maxa Walla biti dopremljeni s otoka u Atenu danas na obdukciju kako bi se utvrdili uzroci njihove smrti.

Regionalna policijska uprava za područje južnog Egeja, koja vodi istragu, rekla je da očekuje da obdukcije da odgovore.

‘Andrew je pronađen na putu između luke i grada. Čini se da je pao‘, rekao je brigadir Thanos Loukas, zapovjednik Uprave. ‘Max je pronađen vrlo blizu mjesta gdje je boravio. Čuli smo da je imao problema sa srcem, ali odgovori leže u obdukcijama. Uzrok smrti u oba slučaja bit će jasniji nakon što se provedu.‘

Drugi policajac rekao je da su svjedoci koji su bili s Maxom rekli da je mladić postao jako uznemiren kada mu je priopćena vijest o njegovom prijatelju. 

‘Max se srušio kad je čuo što se dogodilo. Sve je izgledalo poput starogrčke tragedije. Cijeli otok je u šoku‘.

Inače, ova tragična vijest dolazi samo tjedan dana nakon što je još jedan mladi Irac, Rory Deegan (22) umro na grčkom otoku Zakintos. 22-godišnjak iz Co. On je pak pronađen u besvijesnom stanju u u bazenu.

06. svibanj 2024 05:56