StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetBUDITE NA OPREZU

Iznajmljivači, pazite se Turističkog registra. To su varalice

Piše r. r.
12. srpnja 2024. - 18:26

Iznajmljivači privatnog smještaja s područja grada Pule, na svoje su kućne adrese, počeli su dobivati obavijest o upisu u Turistički registar RH, javljaju iz Turističke zajednice Pule, donosi HrTurizam.hr.

U dopisu se navodi kako povlaštena naknada za upis iznosi 12,50 € za jednokratno plaćanje u roku od 7 dana od zaprimanja, a po isteku roka od 7 kalendarskih dana od datuma dospijeća, ukida se povlaštena naknada te se obračunava u punom iznosu od 19 €. Ovu obavijest podijelila je i Turistička zajednica Grada Dubrovnika.

"Provjerom smo ustanovili da postoji i lažna web stranica https://turistickiregistar.com/hr koja kada se krene dalje istraživati vidi se da nema podataka, a pozivom na navedeni kontakt broj sa stranice definitivno smo se uvjerili kako je riječ o prevari. Želimo istaknuti kako je riječ o lažnom turističkom registru RH i ovim putem obavijestiti sve iznajmljivače da je riječ o prevari te da ne plaćaju navedenu naknadu." navode iz TZ Pule.

Iako ovo nažalost nije novost, kao i razno razni drugi poslovni registri, čije uplatnice poduzetnici dobiju na poslovnu adresu odmah nakon otvaranja obrta ili tvrtke. Važno je za naglasiti kako se ne radi o nikakvoj zakonskoj obvezi niti slično te niste dužni uplatiti navedena sredstva, jedino ako baš želite biti izlistani na spomenutoj stranici.

Prema našem stručnom mišljenju, spomenuti registar nema vrijednost za novac niti to preporučujemo. Dakle, ne radi se o službenom turističkom registru Ministarstva turizma niti Hrvatske turističke zajednice.Niti ste dužni uplatiti bilo kakva sredstva.

Prema javnim podacima na spomenutoj stranici upisano je preko 500 turističkih objekata, koji su očito uplatili spomenuti iznos, što je generiralo najmanje 6250 eura prihoda tvrtki Turist reg j.d.o.o., koja prema OIB-u i Fina info.biz stoji iza "turističkog registra". Vlasnik tvrtke prema podacima sa Fina info.biz je Trpimir Smolić.

HrTurizam ne podržva niti ima ikakve veze sa spomenutom stranicom !

Zanimljivo, proučivši web stranicu, primijetili smo i kako su postavili i logotip portala HrTurizam.hr, HTZ-a i drugih,  aludirajući očito, kako podržavamo projekt ili smo pisali o istom. NIti

Portal HrTurizam.hr nikako ne podržava ovakvu poslovnu praksu niti način poslovanja, niti smo do sada bili upoznati s lažnim korištenjem našem intelektualnog vlasništva i našeg kredibiliteta.

Svakako ćemo odmah poduzet sve zakonske radnje kako bi se naš logotip maknuto sa spomenute stranice, donosi HrTurizam.hr.

08. rujan 2024 03:24