StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetFOTOGRAFIJE S MJESTA HAVARIJE

Mario Orlandini: Ukrcao sam brodolomce, ali su mi rekli da fali još jedan. Našao sam nažalost čovjeka, ali bilo je prekasno

Piše dv
10. srpnja 2022. - 20:53

Izletnički brod Kača danas oko 15 sati  prevrnuo se u blizini otočića Glavat, koji se nalazi između Lastova i Mljeta. U ovoj pomorskoj nesreći  devet osoba je spašeno, a jedna je izgubila život. Jedna brodica  30-tak  minuta nakon havarije pronašla je beživotno tijelo zapovjednika broda, hrvatskog državljanina.

Mario Orlandini, voditelj ronilačkog centra Aquatica Mljet, nalazio se na brodici koja je upućena na mjesto havarije. Poslao nam je fotografije na kojima se vidi kako je izgledalo mjesto nesreće nakon havarije. Opisao je nesreću: 

-Nakon dojave da se brod prevrnuo i da su ljudi u moru digli su me iz Lučke uprave i isplovio sam. Ukrcao sam brodolomce, ali su mi rekli da fali još jedan. Našao sam nažalost čovjeka, ali bilo je prekasno, to je bio zapovjednik te brodice koji se nije izvukao.Val ih je okrenuo. To je izletnički brod koji vozi s Pelješca na Mljet. Bilo je i malo dijete na brodu, od nekih 5-6 godina. Ukupno je bilo 9 putnika i zapovjednik plovila koji je nažalost preminuo. Bili su strani državljani na brodu, četvero slovenskih državljana i petero Francuza. Slovenci su se vratili nazad na Pelješac u smještaj, dvoje Francuza isto na Pelješac, ova obitelj s malim djetetom su smješteni u hotel, ostali su bez robe, bez dokumenata, bez ičega, pa smo ih zbrinuli. Svi su medicinski zbrinuti. Dobro su, nema nikakvih ozljeda, osim što su doživjeli šok.Reakcija je bila brza, ali nažalost jedna osoba je preminula. Brod je isplovio u 16 sati iz Pomene, mene su u 16.30 zvali, a u 16.40 sam već bio na mjestu događaja- ispričao je  Orlandini.

 

 

19. travanj 2024 03:27