StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetBIVŠI GAZDA

Ivica Todorić: ‘Volio bih biti premijer BiH. A Plenkovića i HDZ ću u Hrvatskoj pobijediti, popularniji sam od njih‘

Piše dv
22. studenog 2023. - 07:54

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić dao je intervju u emisiji "Mreža" na Federalnoj televiziji poručio je kako je premijer Andrej Plenković po nalogu Bruxellesa želio uzeti Agrokor i predati ga Rusima. Todorić je kazao kako su napadi na njega i kompaniju išli u dva smjera.

"Odjedanput su rekli Ivica Todorić je kriminalac i lopov, a s druge strane Agrokor je u problemima. Saznao sam kasnije da Agrokor napada vlastita država kad mi je došla tadašnja potpredsjednica vlade Martina Dalić u moj ured i rekla: ‘Todoriću, ti trebaš prepisati svoju imovinu bez naknade u jednom birou kod jednog notara. Miči se iz kompanije‘. Znao sam da iza toga stoji premijer", kazao je Todorić za Federalnu televiziju.

Todorić je naglasio da je on, kako kaže, bio najveći poslovni čovjek od Poljske do Grčke i da je raspolagao ogromnim sredstvima te stvarao ogromne vrijednosti.

"Od svega toga imam pet milijuna eura. Da bi oni uspjeli i da bi imali dokaze, oni su mene optužili, mislili su da će naći tko zna što, nekakve dvije milijarde na nekim otocima.

Svašta su o meni pričali, a ustvari nisu našli ništa. Bio sam specifičan poduzetnik, ulagao sam u regiji, samo sam davao, nisam izvlačio iz kompanija. Ponosan sam na ono što smo radili, napravili smo konkurentne kompanije", poručio je Todorić.

Todorić je siguran da će dobiti arbitražu.

"To ide na stol najkompetentnijim ljudima danas na svijetu. Teško je kazati kakvu će oni odluku donijeti. Sedam godina radim na tom predmetu. Sto posto sam siguran sam da ću to dobiti. Onda iza toga se traži određena naknada. Nismo izračunali još kolika", kazao je nekadašnji vlasnik Agrokora.

Todorić je na kraju razgovora rekao kako će on pobijediti Plenkovića i HDZ te da je popularniji od njih. 

"Ovo što se danas dešava, međunacionalni sukobi, to je ogromna šteta, duboko sam uvjeren da BiH ima velikih šansi za razvoj. Svaki narod ima interese da živi u takvoj državi.

Ja ću otići kod svakoga - premijera, predsjednika - sjesti, pokušat ću im otvoriti oči kolike su prilike. Jako bih volio biti premijer BiH. Tamo imate više politički nego ekonomski život za građane", rekao je Todorić za Federalnu televiziju.

27. travanj 2024 17:27