StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet'UTRKA' ZA DIREKTORA ZRAČNE LUKE DUBROVNIK

Ivana Akmadžić novo je ime koje se spominje u aerodromskim kuloarima

Piše DV
24. siječnja 2020. - 14:06
Natječaj za čelno mjesto Zračne luke Dubrovnik jedna je od trenutno glavnih tema na dubrovačkom području oko koje se vode brojne kuloarske rasprave u kojima se od prije nekoliko dana spominje jedno novo ime. Iz krugova bliskim Zračnoj luci Dubrovnik, može se čuti da je Ivana Akmadžić, izvršna komercijalna direktorica za zemaljske usluge Međunarodne zračne luke Zagreb mogući kandidat za novu direktoricu dubrovačkog aerodroma.

Široj javnosti Ivana Akmadžić postala je poznata kada se njezino ime spomenulo na suđenju bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu u aferi 'Fimi media' tijekom svjedočenja bivšeg direktora Zračne luke Zagreb Boška Matkovića. On je tada prepričao događaje iz 2008. istaknuvši kako je tadašnji direktor Carine, Mladen Barišić zatražio da se Ivanu Akmadžić, koja je do tada radila na registraciji putnika, postavi na radno mjesto direktora prometa, što je on, kazao je, isprva odbio ali je potom ispunio Barišićev zahtjev.

Podsjetimo, Ministarstvo prometa nakon više od dvije godine odlučilo je raspisati natječaj za direktora dubrovačkog aerodroma, jedne od najvažnijih pozicija na krajnjem jugu na kojoj je trenutno Frano Luetić. On je podsjetimo, zamijenio bivšeg direktora Roka Tolića kojem je, nakon što mu je nekoliko puta produljivan, istekao mandat polovicom 2017. godine. Natječaj koji je nakon toga raspisan, poništen je 2018. a odlukom Vlade RH za direktora u tom prelaznom razdoblju s pozicije komercijalnog direktora zračne luke, imenovan je Frano Luetić.

Iako je uvijek odabir prvog čovjeka dubrovačkog aerodroma bio od interesa javnosti, stroži uvjeti koji su za tu poziciju propisani u aktualnom natječaju izazvali su dodatnu pozornost.

Naime, nije tajna da se u pričama o nasljedniku Frana Luteića spekuliralo sa Ivanom Maslačem, šogorom premijera Andreja Plenkovića koji je 2018. na mjestu komercijalnog direktora Zračne luke Dubrovnik zamijenio Frana Luetića, uvjet od najmanje pet godina radnog iskustva u zrakoplovnoj djelatnosti, bivšeg dubrovačkog pročelnika za promet i aktualnog HDZ-ovog gradskog vijećnika 'izbacio' je iz utrke. Mogućnost za prijavljivanje na natječaj već su javno potvrdili bivši direktori dubrovačkog aerodroma, Roko Tolić i Tonči Peović koji je trenutno dirketro Zračne luke Brač. Uz njih spekulira se da bi se na natječaj ponovo mogao javiti i Viktor Šober koji se javio, pa odustao na natječaju iz 2018.
25. travanj 2024 05:33