StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOPIJANJE DO SMRTI

Influencer preminuo nakon snimanja sumanutog izazova; popio četiri boce kineske votke u prijenosu uživo

Piše SD Mozaik
27. svibnja 2023. - 17:15

Influencer poznat pod imenom Sanqiange preminuo je nakon snimanja videa tijekom kojega je ispio četiri boce tzv. kineske votke baijiua, prenosi CNN. Na snimci s društvene mreže Douyin, kineske verzije TikToka, vidi se kako Sanqiange bez prestanka, jednu za drugom, ispija boce žestokog pića koje ima između 30 i 60 posto alkohola.

Vlasnik kanala "Brother Three Thousand" umro je nakon opijanja u prijenosu uživo na društvenoj mreži Douyin. Samo nekoliko sati kasnije kasnije tog poslijepodneva pronađen je mrtav za stolom u domu prijatelja gdje je snimao. Njegov prijatelj s kojim se nadmetao u istom izazovu kazao je kako je više od 100 ljudi pratilo njegov pothvat uživo.

Takozvani "PK" izazovi koje su priređivali na kineskoj verziji TikToka, uključuju natjecanja u kojima se influenceri bore jedni protiv drugih kako bi osvojili nagrade i darove od gledatelja, a često su uključene i kazne za gubitnika.

Pokojni Sanqiange često je snimao sebe kako sudjeluje u sličnim alkoholnim izazovima. Video posljednjeg, nakon kojega je ubrzo okončao njegov mladi život, postao je popularan na kineskim društvenim mrežama, ali je ubrzo ukinut. Njegova smrt vjerojatno će pridonijeti raspravi kineske vlasti o regulaciji društvenih mreža.

16. travanj 2024 18:27