StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetČastili ga uvredama

Incident ispred HDZ-a, sve je snimljeno: Saborski zastupnik upao na prosvjed s ukrajinskom zastavom, vikali mu ‘majmune‘

Piše Hina, JL
30. rujna 2022. - 20:24

Radnička fronta (RF) organizirala je prosvjed ispred središnjice HDZ-a, ali same poruke s tog prosvjeda zasjenio je mini-incident u režiji saborskog zastupnika Marija Kapulice. Naime, dok je Katarina Peović govorila, odjednom je osvanuo Kapulica i to s ukrajinskom zastavom u rukama, piše Jutarnji.

- Šesnaest sati nakon što je Putin proglasio anektiranje 15 posto Ukrajine oni koji ga podržavaju prosvjeduju pred HDZ-om. Sramotno! - rekao je Kapulica i napustio skup. Međutim, na odlasku su ga prosvjednici počastili uvredama.

Vikali su mu da je majmun, te da je njegova stranka izdala narod.

Inače, inicijativa Radničke fronte zove se ‘Za budućnost bez HDZ-a‘, a inicijatori prosvjeda u priopćenju su istaknuli nekoliko zahtjeva, a na prvom je mjestu nacionalizacija Ine u čijem bi Nadzornom odboru trebalo imenovati predstavnike radnika i osigurati potpunu transparentnost poslovanja.

Osim vraćanja naftne kompanije u države ruke, RF traži donošenje Zakona o porijeklu imovine, kojim će se Poreznoj upravi omogućiti zamrzavanje i blokiranje imovine "svim političarima, tajkunima i kapitalistima koji ne mogu dokazati njezino porijeklo“.

Također poziva na izlazak Hrvatske iz međunarodnih trgovinskih sporazuma čiji se sporovi rješavaju na međunarodnim korporativnim sudovima, s obzirom da „arbitraže pogoduju korporacijama nauštrb javnih financija“.

Traže kvartalni izračun osnovnih troškova života

Na listi zahtjeva nalaze se još hitna obnova stambenih objekata u Zagrebu i na Baniji, vraćanje prava na pobačaj u Ustav i obustava novog Zakona o pomorskom dobru zbog sumnji da će omogućiti naplaćivanje ulaska na plaže.

„Ovo je prosvjed svih nas kojima je dosta legalizirane sistemske korupcije. Govor mržnje, teorije zavjere, nacionalizam i religijski ekstremizam nisu dobrodošli jer to nije budućnost kakvu želimo“, poručuje RF.

19. travanj 2024 03:45