StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetprotiv zakona

Imoćanka, supruga branitelja i majka troje djece na prosvjedu na Markovom Trgu: ‘Moja djeca neće biti cijepljena, informiram se, čitam‘

Piše Matko Breber, Damjan Raknić/JL, PSD
15. prosinca 2021. - 09:58

NOVO:

9:37 - Na Markovom trgu velik je broj pripadnika policije, javlja Jutarnji. Moli se Zdravo Marijo, a krenulo je i prozivanje novinara, posebno onih s HRT-a.

image
Damjan Raknić/JL

9:07 - Počelo je formiranje bedema. Prosvjednici su došli do policijske blokade kod Kamenitih vrata i prozivaju policajce koji im ne daju da uđu u Opatičku ulicu.

- Imate li vi djecu? Ovo nisu više privatne stvari. Čega se bojite, upitali su prosvjednici policijske službenike.

image
Damjan Raknić/JL

8:48 Prosvjednici su prilično neorganizirani. Sada se ponovno vraćaju natrag na Markov trg.

- Ne slušajte nikoga!, uzviknuo je jedan od prosvjednika koji je okupljene uputio prema Markovu trgu.

- Ne damo djecu, vikali su prosvjednici dok su prolazili pokraj škole.

image
Damjan Raknić/JL

8:44 Dio prosvjednika spušta se s Gornjeg grada prema Trgu bana Jelačića kako bi provjerili postoji li policijska blokada, dok je većina njih ostala kod kule Lotrščak kako bi "držala poziciju".

8:37 Prosvjednici su Ćirilometodskom ulicom krenuli prema policijskoj blokadi.

​8:36 Ljudi moraju shvatiti jednu stvar - ovo je eksperimantalno cjepivo. Voljela bih da mi napravimo svoje istraživanje o učincima cjepiva, a ne da slušaju one vani, rekla je jedna od prosvjednica.

Prosvjednici su potom pozvali novinare da odu snimiti policijsku blokadu zbog koje, kako tvrde, prosvjednici ne mogu pristupiti Markovu trgu.

8:17 Pored okupljenih je prošao Nikola Grmoja iz Mosta, dao podršku prosvjednicima i produžio u Sabor.

8:13 Možda stotinjak prosvjednika i dalje stoji ispred ograde na Markovu trgu, ni po čemu ne možemo zaključiti da je prosvjed počeo. Ne čini se kako imaju razrađen plan i program prosvjeda. S razglasa se može čuti pjesma 'Moja domovina'.

7:56 Kako javlja novinar Jutarnjeg lista s terena, na križanju Kamenite i Opatičke ulice je policijska blokada koja se ne može proći bez legitimacije, dok se automobili propuštaju.

Prosvjeduje se protiv izmjena Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i covid-potvrda

-------------------------------------------------------------------------------------------

- Nećemo odustati zato što je ovo slobodna Hrvatska, ustav nije promijenjen, a zakoni se minjaju. Tko želi nek se cijepi, ja se cijepiti neću, niti će se moja djeca cijepiti eksperimentalnim cjepivom. Neka vam vaši doktori, ako vas vole, kažu što vam daju, jer oni vam apsolutno ne govore istinu. Neka nas se ne naziva antivakserima zato što nismo kunići i ne želimo eksperimentalno cjepivo. Zato smo danas tu da kažemo ne, nismo kunići, nismo zamorci, nismo miševi. Mi smo ljudi, slobodni Hrvati koji imamo pravo reći ne eksperimentalnom cjepivu.Neka se dame i gospoda u Saboru zamisle na odluku koju će danas odnijeti. Neka se zapitaju je li to glas hrvatskoga naroda, žele ji imati ljude ili zamorce u ovoj državi. Vičite glasno - ne.

Kazala je to prosvjednica Imoćanka Marijana Trogrlić iz Studenaca, koja je, kako je rekla, supruga dragovoljca branitelja i majka troje djece. Novinarima je kasnije dala izjavu: Moja djeca neće biti cijepljena, informiram se, čitam.

Više udruga i inicijativa organiziralo je na Markovu trgu prosvjed u 8 sati protiv izmjena Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i covid-potvrda. O spomenutim izmjenama zakona danas bi trebao glasati Sabor.

Prosvjednici na protestu namjeravaju svojim tijelima formirati bedem oko Markova trga kojim žele, kako kažu, podsjetiti one koji će glasati za izmjene zakona da uvode totalitarizam u Hrvatskoj.

03. svibanj 2024 09:27