StoryEditor
Hrvatska i svijetOPTIMIZAM RASTE

Iberia i Finnair dolaze u Zračnu luku Dubrovnik

Piše croatianaviation.com
30. lipnja 2020. - 20:56
CROPIX
Dubrovačka i splitska zračna luka bilježe još najava aviokompanija za srpanj ove godine. Donosimo vam red letenja tri aviokompanije, Iberie, Windrosea te Finnaira, piše croatianaviation.com

Španjolska Iberia vratiti će se u Zračnu luku Dubrovnik s redovnom linijom iz Madrida. Kompanija će liniju Madrid - Dubrovnik pokrenuti od petka, 03. srpnja, sa tri tjedna leta, svakog petka, subote i nedjelje. Na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa A319/320/321.

Linija je u prošlogodišnjem ljetnom redu letenja prometovala svakodnevno, a za rujan ove godine na liniji su bili najavljeni čak i zrakoplovi tipa A330, kojime ova kompanija prometuje na interkontinentalnim linijama.

Linije Iberie prema Zagrebu, Splitu i Zadru nisu u prodaji za srpanj.

Ukrajinska aviokompanija Windrose Airlines najavila je ponovno uspostavljanje redovnog prometa na liniji Kijev - Split. Linija će u prometu biti već od nedjelje, 05. srpnja, sa jednim letom tjedno, svake nedjelje. Od 23. srpnja u prodaji je i drugi let tjedno, četvrtkom. Podsjećamo, ova kompanija će uskoro prometovati i prema Puli, dok je linija prema Zagrebu odgođena za zimski red letenja.

Finnair je najavio uvođenje direktnih letova iz Helsinkija prema Dubrovniku i Splitu.

Linija Helsinki - Dubrovnik u prodaji je od 27. srpnja, a letovi su najavljeni jednom tjedno, subotom. Od 03. kolovoza linija će prometovati dva puta tjedno, srijedom i subotom, sve do kraja ljetnog reda letenja, odnosno 25. listopada.

Linija Helsinki - Split u prodaji je od istog datuma kao i linija prema Dubrovniku, te će na njoj od početka kolovoza također biti dva tjedna leta, svake srijede i subote.

Finnair je u prošloj ljetnoj sezoni prema Splitu prometovao čak 6 puta tjedno, dok je Helsinki bio povezan sa Dubrovnikom svakodnevno, a petkom sa čak dva dnevna leta, piše croatianaviation.com
15. lipanj 2021 17:38