StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPRISJELO IM SLAVLJE |

HRVATI NA DJEČJEM ROĐENDANU U MÜNCHENU OKUPILI 100 UZVANIKA Rastjerala ih policija, svakom gostu prijeti kazna od minimalno 150 eura

Piše Jutarnji
1. studenog 2020. - 20:53
I vrapci na grani znaju da se velike proslave moraju odgoditi za neka bolja vremena zbog rastućeg broja zaraženih od koronavirusa, ali čini se da uvijek ima onih koji će to ignorirati.

Kako prenose njemački mediji, u petak poslijepodne njemačka je policija prekinula obiteljsku proslavu rođendana u jednom kafiću u kojemu su zatekli čak 100 gostiju u okolici Münchena.

Policija je oko 16.30 sati nakon nekoliko dojava građana stigla u kafić na Grünwalder Straße gdje je jedna hrvatska obitelj slavila prvi rođendan djeteta pred oko stotinjak gostiju, navodi Abendzeitung, a prenosi Jutarnji

Policija je protiv vlasnika lokala i organizatora proslave podnijela prijave zbog kršenja epidemioloških mjera, a svakom gostu prijeti kazna od najmanje 150 eura.

Njemačka od ponedjeljka 2. studenoga uvodi lagani lockdown pri čemu se u potpunosti zatvaraju ugostiteljski objekti, a u petak su bili na snazi propisi da se privatne proslave poput vjenčanja i rođendana ograničavaju na maksimalno pet osoba ili članova dvaju kućanstava.
04. lipanj 2023 06:47