StoryEditorOCM

Horor slučaj potresao Hrvatsku: izišao iz zatvora nakon 12 godina pa htio silovati ženu nasred trga, žrtvu ganjao gradom

Piše Marin Dešković/JL
21. rujna 2023. - 16:35

Zbog sumnji da je prošloga vikenda, u ranim jutarnjim satima na Kvaternikovom trgu pokušao opljačkati i silovati jednu ženu, policija je uhitila 43-godišnjega Nenada J. koji je tek nedavno izašao i zatvora u kojemu je proveo 12 godina - zbog pljačke i silovanja, piše Jutarnji list.

Zapanjuje da se čitav događaj odvijao na jednome od zagrebačkih gradskih trgova u trenutku kada je na njemu već bilo ljudi, a manijak je, nakon što mu se žrtva otrgnula i pobjegla u tramvaj, za njom i dalje trčao kako bi je silovao.

No, utrčavši u tramvaj za prestravljenom ženom, naletio je na policajca. Kako je to policija rekonstruirala, Nenad J. koji je u srpnju ove godine otpušten iz kaznionice u Lepoglavi nakon odsluženja zatvorske kazne zbog serije razbojništava i jednog silovanja, prišao je oko 5,40 sati žrtvi koja je hodala jednom od ulica blizu Kvaternikovog trga te je s leđa uhvatio "u kravatu" i rekao da će joj slomiti vrat ako pisne i neka mu da novac.

Prestravljena žena mu je rekla kako nema novca te mu čak pokazala prazan novčanik. Na to je međutim manijak rekao kako će je onda silovati. Kako bi ga uspjela zaustaviti i tražiti pomoć, rekla mu je da se smiri te da negdje odu na piće, na što je on pristao te su krenuli prema obližnjem Kvaternikom trgu, a on ju je čitavo vrijeme držao kako ne bi pobjegla.

Kada su došli do trga, žena je izabrala trenutak kada je njegov stisak popustio je pobjegla u tramvaj koji je upravo polazio, no on je trčao za njom, prativši je u tramvaj gdje ju je i sustigao. Međutim, u potpuno nerealnoj sceni, kada je podignuo pogled, vidjeo je da se u tramvaju ispred njega nalazi policajac koji je tramvajem išao na posao, pa se dao u bijeg iz tramvaja.

No nakon što je žena policiji ispričala što se dogodilo, Nenad J. je nakon dva dana policijske potrage uhićen, te je osumnjičen da zbog pokušaja razbojništva i pokušaja silovanja, a zbog opasnosti od ponavljanja djela sudac istrage mu je odredio istražni zatvor.

28. travanj 2024 08:29