StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetLOKALNI IZBORI 2021

HDZ, HSLS, HSS, HSU i HRAST izlaze na županijske izbore u Velikoj koaliciji

Piše DV
31. ožujka 2021. - 15:02
Izbori 2021
Predstavnici Dubrovačko-neretvanskog  županijskog HDZ-a, HSLS-a, HSS-a, HSU-a i HRAST-a potpisali su Međustranački sporazum o predizbornoj koaliciji uoči lokalnih izbora u svibnju.Božo Radić/cropix

Predstavnici Županijskih organizacija Hrvatske demokratske zajednice Hrvatske seljačke stranke, Hrvatske socijalno-liberalne stranke, Hrvatske stranke umirovljenika i Hrast-a potpisali su u srijedu Međustranački sporazum o prijeizbornoj koaliciji uoči lokalnih izbora u svibnju.

Prvi čovjek županijskog HDZ-a i saborski zastupnik Branko Bačić podsjetio je kako se radi o Velikoj koaliciji. – Tako smo je nazvali prije 12 godina kada smo prvi put krenuli u zajedničku pobjedu na tada lokalnim izborima, u prvom mandatu našega sadašnjeg župana Nikole Dobroslavića. U ove izbore izlazimo prije svega s našim dosadašnjim radom i uvjeren sam da smo opravdali očekivanja naših građana. Mislim da smo poboljšali uvjete života i stanovanja na području Dubrovačko – neretvanske županije. Tri mandata župana Nikole Dobroslavića su obilježena uspjesima, brojnim projektima i bez ikakvih afera – kazao je Bačić naglasivši kako je Dubrovačko – neretvanska županija u top tri po indeksu razvijenosti u Hrvatskoj. Dodao je kako HDZ i njegovi koalicijski partneri jedini zagovaraju i čuvaju status županije kao regionalne jedinice te Dubrovnika kao regionalnog i županijskog središta.

- Nama nikada na pamet nije palo da kažemo da je naša županija politički montirana županija što ste čuli od kandidata koji će izaći na za ove izbore – kazao je Bačić. Uz Branka Bačića koalicijski sporazum potpisali su i Veljko Mateljak ispred HSS-a, Cvijeto Cvjetković u ime Hrvatske stranke umirovljenika, ispred Hrasta Krešimir Marković te Branko Jerković u ime HSLS-a.

19. travanj 2024 21:06