StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOPET SLABA PROTOČNOST

GUŽVA NA GRANICI Na Kleku kilometarske kolone

Piše DV
5. kolovoza 2017. - 11:39

Kilometarske kolone jutros na granici kod Kleka iznenadile su samo najveće optimiste koji su se nadali da će se uoči udarnog ljetnog vikenda mjerodavni učiniti nešto na poboljšanju protočnosti. Dugo čekanje na plus 40, nažalost, i danas se ponavlja.
Kolona na izlasku iz RH počinje tristotinjak metara prije ulaska u Klek.

-Hrvatska granična policija poduzima sve mjere iz svoje nadležnosti kako bi iskoristila sve postojeće kapacitete, u smislu ljudstva i tehnike, kako bi se vrijeme čekanja na provedbu granične kontrole svelo na najmanju moguću mjeru na svim graničnim prijelazima. Brzina obavljanja granične kontrole na izlazu ovisi i o gužvama s druge strane te radu granične policije susjedne zemlje. Postupanja graničnih policija su koordinirana te svaka država mora primjenjivati svoje propise prilikom obavljanja granične kontrole. U trenutku najvećih gužvi dolazi do popunjavanja međuprostora i tako spajanja dva granična prijelaza, stoga nije moguće obavljati graničnu kontrolu brže nego što to radi druga strana - poručili su na naš upit o nesnosnim gužvama iz MUP-a:

- Usprkos provođenju svih predviđenih mjera i radnji za bolju protočnost prometa preko graničnih prijelaza, očekuju se gužve prvenstveno na vanjskim granicama zbog povećanog prometa putnika tijekom ovog vikenda kada očekujemo podjednaka opterećenja i ulaska i izlaska iz Republike Hrvatske, obzirom na činjenicu kako godišnji odmori za značajan broj turista polako završavaju - objasnili su iz MUP- a.

Pozvali su putnike da se informiraju o stanju na graničnim prijelazima (www.hak.hr)  i izaberu granične prijelaze na kojima je manja gužva, uzimajući u obzir je li granični prijelaz predviđen za prolazak svih putnika ili samo državljana zemalja EU, EEG i Švicarske Konfederacije. 

20. travanj 2024 00:45