StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPRIPREMA SE OPTUŽNICA

Grčki mediji: ‘Uhićenim Bad Blue Boysima će se suditi kao zločinačkoj organizaciji‘

Piše Damjan Raknić/JL
9. kolovoza 2023. - 14:26

Navijači Dinama iz Zagreba i njihovi grčki suučesnici, pripadnici navijačke skupine nogometnog kluba Panathinaikos, koji su uhićeni nakon smrti 29-godišnjeg Mihalisa Katsourija, međusobno se optužuju za nerede kod OPAP Arene u Ateni, rekli su izvori iz policije za Protothemu.

Navijači Dinama tvrde da su u Atenu došli kako bi "psihološki podržali" svoj klub i utakmicu gledali u atenskim kafićima, piše Jutarnji list.

Istovremeno, niti jedan od 94 hrvatska navijača koji su uhićeni nije preuzeo odgovornost za smrt 29-godišnjeg navijača AEK-a Mihalisa Katsourija. Protothema navodi da su se tijekom ispitivanja u policiji ponašali "tvrdo". Grčki su navijači u međuvremenu pušteni.

Policija je od uhićenih navijača Dinama uzela uzorke DNK kako bi ih usporedila s uzorcima koje je pronašla na licu mjesta.

Istovremeno, uhićeni navijači Dinama izvedeni su nešto iza 12 sati pred grčkog javnog tužitelja. Protothema navodi da sigurnosne mjere pod kojima su dovedeni bile "drakonske".

Navodi se da spis koji je dostavljen tužitelju sadrži isključivo optužbe za kaznena djela. Najosnovnija među njima ona je za članstvo u zločinačkoj organizaciji.

27. travanj 2024 05:56