StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetKACIGA DO PODA |

FOTO /VIDEO Dubrovački vatrogasci nesebično pomažu Petrinji, domaćini im zahvaljuju na požrtvovnosti

Piše DV
1. siječnja 2021. - 18:59
Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci već dasnima pomažu u sanaciji potresom poharane Petrinje.

Dirljivu zahvalu uputila im je sa svog Facebook profila Ana Rizmaul iz Petrinje koja je izrazila divljenje na njihovu angažmanu oko saniranja šteta na obiteljskoj kući poslije razornog potresa u njezinom rodnom gradu.

Evo što je napisala pripadnicima JVP Dubrovački vatrogasci:

- Došli su sa zrakama sunca pred kraj dana i krenuli sanirati štetu. Mrak je brzo hvatao obzor, ali nisu odustali jer su nam željeli prekriti kuću za novu godinu. Posao je posao, rekli bismo, no oni su pazili da cigla ne padne na staze ili cvijeće.
Brinuli su se da će nam zamazati podove jer moraju proći kroz kuću. U cijeloj ovoj situaciji ovakve geste brišu strašne trenutke. Dubrovačka vatrogasna postrojbo, kaciga do poda gospodo! Neka vam Bog da zdravlja i snage za vaše podvige! Pozdrav iz Petrinje. Ne znam njihova imena, ako ih netko prepoznaje, neka napiše imena ljudina! - apelirala je Rizmaul i zaželjela sretnu 2021. ljudima koji održavaju krug dobrote.

Današnji podaci Hrvatske vatrogasne zajednice potvrđuju napore gasitelja koji su na potresom zahvaćenim područjima intervenirali 2500 puta i uz 30 spašavanja ljudi iz ruševina, spasili mnogo vrijedne imovine, sanirali na desetke krovišta...

U intervencijama je na cjelokupnom području svakodnevno sudjeluje više od 800 vatrogasaca, 220 vatrogasnih vozila i 11 potražnih pasa iz cijele Hrvatske.

U video prilogu pogledajte terenske akcije dubrovačkih vatrogasaca u Petrinji.




 
23. travanj 2024 20:14