StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPoznati LAUREATI

General Veselko Gabričević dobit će županijsku nagradu za životno djelo. Evo tko će još primiti priznanja na blagdan Svetog Leopolda Mandića

Piše dv
4. svibnja 2022. - 16:01

Vijećnici Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije danas su odlučili da će nagrada za životno djelo na svečanoj sjednici Dana Županije biti dodijeljena umirovljenom Hrvatske vojske Veselku Gabričeviću.

Za iznimna postignuća u protekloj godini nagrada će se dodijeliti Omladinskom nogometnom klubu 'Metković' i Srednjoj školi 'Ivo Padovan' u Blatu.

Za doprinos ugledu i promociji Dubrovačko neretvanske županije u svijetu nagrada će se dodijeliti i Hrvatskom radiju – Radio Dubrovnik, kao i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Kleinmachnow iz Njemačke.

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine jednoglasno je prihvaćen i prijedlog o izvanrednoj dodjeli Zahvalnica medicinskim ustanovama za izniman doprinos u borbi protiv epidemije COVID-19. Zahvalnice će biti dodijeljene Općoj bolnici Dubrovnik, Zavodu za javno zdravstvo Dubrovačko – neretvanske županije, Zavodu za hitnu medicinu Dubrovačko – neretvanske županije te domovima zdravlja Dubrovnik, Korčula, Metković, Ploče i Vela Luka, kao i obiteljskim liječnicima te svim djelatnicima u zdravstvu.

04. svibanj 2024 13:57