StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetMOTO-KARAVANA OKUPILA SE NA PREVLACI

FOTO: Zajednički cilj - Vukovar

13. studenog 2016. - 19:20

Nakon dolaska s Korčule, nešto prije polaska sudionika tradicionalne moto- karavane Prevlaka - Vukovar s najjužnije točke Republike Hrvatske, s rta Oštro na poluotoku Prevlaci, motociklisti te karavane koju tradicionalno organizira Moto kluba 'Korčula' napravili su predah ispred hotela Belvedere koji je tijekom Domovinskog rata bio najistočnija obrambena linija grada i n jegove slobode.
Tu su ih ugostili njihove kolege i domaćini, članovi Moto kluba 'Dvije rote' te su potom na Prevlaci zajedno nazočili svetoj misi te blagoslovu karavane. Potom su u centru Čilipa zapalili svijeće za poginule branitelje i uputili se na tisuću kilometara dugi put. Uz put su položili vijence i upalili svijeće i na spomeniku na Vjetrenom Mlinu, a nakon toga nastavili put ka Vukovaru gdje bi, prema planu puta trebali stići do 18. studenoga kako bi zajedno nazočili Koloni sjećanja u mimohodu do vukovarskog groblja.
Planirano je da se sudionicima karavane i ove godine kroz Hrvatsku, iz svih gradova kroz koje prolazili, postupno priključuju i ostali motociklisti iz cijele Hrvatske kako bi zajednički i na taj način, simbolično na 25. obljetnicu stradavanja, odali počast gradu- heroju Domovinskog rata.

03. svibanj 2024 03:34