StoryEditor

Evo zašto je zaiskrilo između Severine i Porfirija: Sina Aleksandra je najprije krstio katolički svećenik, a onda i pravoslavni!

Piše Slobodna Dalmacija
13. rujna 2021. - 18:03
Severina 

Nakon što su srpski mediji objavili da je Severina navodno uznemiravala patrijarha Porfirija neslužbeno smo saznali da se splitska pjevačica osobno dva puta sastajala s Porfirijem još dok je on bio mitropolit Mitropolije zagrebačko-ljubljanske, donosi Slobodna Dalmacija

Severina je, tvrdi naš izvor, preko Porfirija koji je navodno bliski prijatelj s njenim bivšim partnerom Milanom Popovićem, nastojala ispraviti nepravdu za koju je smatrala da je učinjena njenom sinu kojeg ima s Popovićem.

Dječak je, naime, prvo kršten u katoličkoj crkvi da bi ga onda pravoslavni svećenik, ne prihvaćajući katoličko krštenje i bez znanja i suglasnosti majke ponovno krstio, tvrdi naš izvor.

Je li moguće dijete krstiti dvaput i šta o primanju sakramenta kažu crkvena pravila pojasnio nam je don Ivan Čubelić.

- Krštenje je sveti sakrament koji ostavlja neizbrisiv pečat i ne može se primiti nego jedanput. Ako je dijete kršteno u katoličkoj crkvi, nema potrebe za ponovnim krštenjem u pravoslavnoj jer ga crkve međusobno priznaju.

Ne znam dovoljno o konkretnom slučaju koji spominjete, ali mislim da je moguće da je u pravoslavnoj crkvi samo odrađen dodatni sadržaj koji prati njihovo krštenje,a to je sakrament svete potvrde - pojasnio nam je don Ivan Čubelić, donosi Slobodna Dalmacija

item - id = 1126988
related id = 0 -> 1126969
related id = 1 -> 1126946
13. rujan 2021 18:04