StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet10. izborna jedinica

Evo gdje su na listi Krstičević i ostali članovi SDP-a iz ove županije, a koje su pozicije prepustili Centru

Piše Silvia Rudinović
26. ožujka 2024. - 10:25

U ponedjeljak je održan 19. Glavni odbor SDP-a na njemu su utvrđene liste za Hrvatski sabor i lista za Europski parlament. U desetoj izbornoj jedinici, kojoj pripada Dubrovačko-neretvanska županija, listu predvodi Ranko Ostojić, a mjesto na listi za Hrvatski sabor našli su i ovdašnji SDP-ovi čelnici jedinica lokalne samouprave.

image

Vela Luka, 120124.
Otvaranje Pomorsko-putnickog terminala Vela Luka.
Na fotografiji: Katarina Gugic
Foto: Bozo Radic/CROPIX

Bozo Radic/Cropix

Iz ove županije, najviše rangiran je pločanski gradonačelnik Mišo Krstičević. Na šestom mjestu je načelnica Vele Luke Katarina Gugić. Na devetom mjestu je Nika Silić Maroević, gradonačelnica Korčule, a na posljednjem, četrnaestom je Dubrovkinja Anita Bonačić Obradović.

image

Korcula, 020823 Potpredsjednik Vlade i ministar Branko Bacic u obilasku radova na izgradnji Nove luke Korcula - luka Polaciste. Na fotografiji: Nika Silic. Foto: Bozo Radic/CROPIX

Bozo Radic/Cropix

SDP na izbore ide sa strankom Centar koja je u 10. izbornoj jedinici dobila četiri mjesta na listi.

image

SDP-ova lista u 10. izbornoj jedinici

Screenshot Sdp/Screenshot Sdp

“Ali sve ono što se dogodilo u proteklih tjedan dana, pokazalo je da će ovo vjerojatno biti najneobičniji izbori na kojima smo svi mi sudjelovali. Postoje stvari o kojima smijemo govoriti, postoje stvari o kojima ne smijemo govoriti, ali ono što svi mi ovdje u ovoj prostoriji znamo, znaju i građani. A to je da su ovo izbori za Hrvatsku”,  poručio je Peđa Grbin, predsjednik SDP-a, nakon Glavnog odbora.

23. svibanj 2024 00:57