StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPRESS KONFERENCIJA |

EUROPSKA AGENCIJA ZA LIJEKOVE ZAKLJUČILA AstraZeneca je sigurno cjepivo!

Piše Dv
18. ožujka 2021. - 17:13

Europska agencija za lijekove (EMA) danas je donijela procjenu o sigurnosti upotrebe cjepiva AstraZenece protiv covida-19, nakon što je više zemalja privremeno obustavilo njegovo korištenje zbog straha od nuspojava, prenosi Jutarnji.

Zaključili su da je cjepivo britansko-švedske tvrtke sigurno, objavili su na press konferenciji.

Sigurnosni odbor EMA-e, koji je danas održao izvanredni sastanak, poduzeo je detaljnu procjenu o malom broju slučajeva koji se odnose na pojavu krvnih ugrušaka do čega je došlo kod primatelja cjepiva.

EMA je opetovano tvrdila kako zasad nema dokaza koji bi povezali cjepivo AstraZenece sa stvaranjem ugrušaka i zgrušavanjem krvi.

Agencija, ali i Svjetska zdravstvena organizacija, ranije su objavili više priopćenja u kojima su preporučili nastavak cijepljenja cjepivom AstraZeneca do daljnjeg, napominjući kako su njegove prednosti nadmašile rizike Covid-19, piše Jutarnji.

AstraZeneca je u nedjelju objavila da analiza podataka o 17 milijuna cijepljenih ljudi u Velikoj Britaniji i EU njihovim cjepivom nije iznjedrila nikakav dokaz o povećanom riziku od krvnih ugrušaka.

26. travanj 2024 10:06