StoryEditor
Hrvatska i svijet‘PALE‘ SVE TRI TOČKE |

EKSKLUZIVNO Disciplinski sud MUP-a poništio odluku kojom je Matko Klarić proglašen krivim za povrede službene dužnosti, kreće ponovni postupak

Piše GB
25. lipnja 2021. - 12:17
Matko Klarić, načelnik Postaje granične policije GrudaCropix

Dubrovački vjesnik neslužbeno doznaje da je Drugostupanjski disciplinski sud MUP-a u Zagrebu u cijelosti prihvatio žalbene navode odvjetnika Matka Klarića, načelnika Postaje granične policije Gruda, te poništio Prvostupanjsko rješenje kojim je Klarić bio proglašen krivim za teže povrede službene dužnosti. Sve tri točke za koje je Matko Klarić bio terećen su prema stajalištu Drugostupanjskog suda nezakonite, te je stoga prvostupanjsku odluku poništio i vratio predmet na ponovno suđenje.

Podsjetimo, Klariću se na teret u prvoj točki stavljalo nedolično ponašanje prema tri policijske službenice, a u drugoj da nije dovoljno naglasio uređujućem službeniku koji je zamolio dvije kolegice izvan službe za pomoć, da je riječ o dobrovoljnom preslagivanju stolica u samostanu u Pridvorju.

Treća točka Klarića je teretila da je, interesirajući se za jedan predmet, indirektno utjecao na voditeljicu smjene u propuštanju četiri državljanina BiH preko državne granice, iako su svi oni imali uredne uvjete za prelazak državne granice.

Odmah po izricanju prvostupanjskog rješenja 25. siječnja 2021. kojim je Klarić proglašen krivim po sve tri točke, u izjavi za novinstvo Klarićev odvjetnik Dario Obradović je istaknuo da takva odluka mora pasti, s obzirom da nije temeljena niti na utvrđenom činjeničnom stanju, niti na zakonu.

U znak potpore Matku Klariću, njegova rodbina i prijatelji pred sjedištem PU dubrovačko-neretvanske prošle zime organizirali su veliko prosvjedno okupljanje. Facebook stranica podrške Matku danas broji oko 3 tisuće članova. Ovo je inače bio prvi put u povijesti Konavala da se na mirnom prosvjedu za neovisno suđenje okupilo toliko prosvjednika.

item - id = 1108318
related id = 0 -> 1108329
related id = 1 -> 1075177
08. rujan 2021 09:41