StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSAD JE I SLUŽBENO

Dvojica Dubrovčana u utrci za novog Glavnog državnog odvjetnika RH. Državno odvjetničko vijeće objavilo kandidature

Piše AH
5. siječnja 2024. - 11:42

Državno odvjetničko vijeće (DOV) u petak je objavilo imena kandidata koji se natječu za poziciju novog glavnog državnog odvjetnika. 

image


Nikša Wagner

Vojko Basic/Cropix

Među prijavljenima su i dva Dubrovčana, Nikša Wagner, zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu koji je uspješnu tužiteljsku karijeru izgradio na slučajevima gospodarskog kriminala, te odvjetnik Mladen Dragičević iz zagrebačkog Odvjetničkog društva Dragičević i Partneri. Dragičević je među ostalim u posljednje vrijeme bio medijski istaknut zbog zahtjeva premijru Plenkoviću da razrješi ministra gospodarstva Davora Filpovića te zbog obrane zagrebačkog profesora koji se potukao sa učenikom.

image

Mladen Dragičević

Boris Kovacev/Cropix/Cropix

Uz Wagnera i Dragičevića prijave na natječaj poslali su još Emilijo Kalabrić zamjenik Glavnog državnog odvjetnika RH te Ivan Tudurić, sudac Visokog kaznenog suda Republike Hrvatske.

Državnoodvjetničko vijeće će na 25. sjednici zakazanoj za 9. siječnja 2024., utvrditi pravodobnost i potpunost prijava.

Pravodobne i potpune prijave kandidata koji ispunjavaju opće i posebne uvjete za imenovanje za Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske Državnoodvjetničko vijeće će dostaviti Vladi Republike Hrvatske (članak 25. stavak 3. Zakona o državnom odvjetništvu, Narodne novine broj: 67/18, 21/22), objavio je DOV.

02. svibanj 2024 04:33