StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetIstekao rok za prijave

Dvojica Dubrovčana u utrci za glavnog državnog odvjetnika

Piše DV
30. prosinca 2023. - 15:04

U ponoć je istekao rok za prijavu kandidata za glavnog državnog odvjetnika. Kandidature zaprima Državnoodvjetničko vijeće, a aktualna glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek već je objavila da se neće kandidirati. 

Kako doznaje HRT, za tu dužnost prijavio se njezin zamjenik Emilijo Kalabrić, ali i odvjetnik Mladen Dragičević i zamjenik splitske županijske državne odvjetnice Nikša Wagner. Obojica su inače rodom iz Dubrovnika.

- Imam dovoljno energije i usmjeren sam na rješavanje problema. Mislim da sam pravilno percipirao koji su problemi, dakle, kadrovski problemi, i kad bi se u tom pravcu našao zajednički jezik s Vladom i sa svima koji utječu, da bi se onda Državno odvjetništvo moglo pokrenuti kako bi odrađivalo svoj posao, priopćio je Wagner.

- To je moja dužnost i obaveza. Bio sam kandidat i prije, u prošlom izboru. Smatram da sam bio najbolji kandidat, dakle, cijeneći i ostale kolege koje su bile, upravo zbog toga jer imam neke kompatibilne prednosti. Dugo sam odvjetnik, bavim se međunarodnim pravom, imam viziju, radio sam i u Bruxellesu, perfektno govorim jezike i smatram da bih mogao napraviti veliki pomak, poručio je Dragičević za HRT.

01. svibanj 2024 13:00