StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetUžas u Njemačkoj

Dvije djevojčice koje su išle s njom u razred priznale ubojstvo 12-godišnje Luise. Kao motiv se spominje osveta

Piše dv
15. ožujka 2023. - 16:01

Djevojčice koje su ubile 12-godišnju Luise iz Freudenberga, u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, s njome su išle u isti razred. Policija je priopćila kako su 12-godišnjakinja i 13-godišnjakinja priznale zločin, prenosi Slobodna Dalmacija.

Kolegice iz razreda su 12-godišnjakinju navodno ubile iz osvete. No, koji je točno razlog bio, i zbog čega su se osvećivale, glavni javni tužitelj Mario Mannweiler nije želio govoriti, piše Fenix magazin.

Maloljetnice su najprije ispitane, a iskazi im se nisu podudarali. Ubrzo su priznale zločin. Luise je izbodena nožem, iskrvarila je, a tijelo joj je pronađeno u nedjelju, 12. ožujka, u blizini željezničkog tunela u njemačkoj Saveznoj zemlji Falačko-Porajnje, na samoj granici sa Sjevernom Rajnom-Vestfalijom.

Prethodno su djevojčicu tražili od subote u poslijepodnevnim satima nakon što je otišla od prijateljice kući, ali kući nikad nije došla.

Tijelo djevojčice je poslano na obdukciju na Odjel forenzičke medicine Sveučilišne bolnice u Mainzu, a rezultati su otkrili Luisein uzrok smrti.

– Prema rezultatu obdukcije djevojčica je preminula zbog “brojnih rana, odnosno uboda nožem” i kasnijeg značajnog gubitka krvi, rekao je glasnogovornik policije na konferenciji za novinare.

O koliko je uboda riječ i jesu li oba djeteta počinila zločin ili samo jedno, policija nije odgovorila. Izvjesno je, međutim, da se mjesto gdje je pronađena u šumovitom predjelu nekoliko kilometara od roditeljske kuće navodi i kao mjesto zločina.

Istražitelji u šoku

Zbog maloljetnosti djevojčica policija otkriva vrlo malo detalja o ubojstvu 12-godišnjakinje. No, od početka ne kriju koliko ih je ovaj slučaj pogodio, prenosi Fenix magazin.

– Nakon više od 40 godina u službi policije ovaj me slučaj ostavlja bez teksta, tužan sam i šokiran. Trenutno ne tragamo za drugim osumnjičenicima. Još uvijek tražimo dodatne dokaze na tom području, rekao je Jürgen Süs, potpredsjednik policijske uprave u Koblenzu.

Zbog toga je na terenu i dalje pojačana prisutnost policije.

Dvije djevojčice su sada, kako je priopćila policija, pod nadzorom i na “zaštićenom mjestu”. Budući da su još mlađe od 14 godina, te između ostalog, i po članku 19. Kaznenog zakona, neće kazneno odgovarati.

– Ali to ne znači da im se ništa neće dogoditi, odnosno da će to ubojstvo proći nekažnjeno, naglasio je Mannweiler.

 

04. lipanj 2023 06:27