StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetMladi Rogotinjanin, princ kajaka i kanua

Dvaput na pobjedničkom postolju: Petar Šunjić ‘pokorio‘ Đakovo i Aljmaš

Piše Ante Šunjić
27. kolovoza 2023. - 15:07

Jučer je u Đakovu, na jezeru Jošava održano 4. Kolo liga-kupa Republike Hrvatske, a danas u Aljmašu 5. Finalna utrka RH u kajaku i kanuu.

Na obje utrke, u konkurenciji C-1 mlađi juniori 500 metara nastupio je Petar Šunjić iz Rogotina, član Kajak kanu kluba Marsonia iz Slavonskog Broda, i na obje utrke osvojio je prvo mjesto. Time je Petar Šunjić nastavio niz pobjeda na natjecanjima na kojima je nastupio.

image

Petar Šunjić s trenerom Emanuelom Horvatičekom

Ante Šunjić

Podsjetimo, dvije medalje, i to zlatne, od ukupno sedam hrvatskih medalja na nedavno održanoj Međunarodnoj regati u talijanskome Auronzo di Cadoreu, kao svojevrsnoj pripremi za Svjetsko juniorsko prvenstvo, osvojio je ovaj 15-ogodišnji kanuista iz Rogotina.

Prije toga, na Državnom maratonu na deset kilometara u Sisku također je trijumfirao, na Otvorenom prvenstvu Grada Zagreba u juniorskoj konkurenciji Petar, koji pripada kategoriji mlađih juniora, u utrkama na 500 i 1 000 metara bio je drugi, kao i na Kupu Hrvatske u Belišću, gdje je, pak, u „svojoj“ konkurenciji mlađih juniora bio prvi.

 

 

 

 

 

07. svibanj 2024 08:57