StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetIzabrao DiscoverCars.com

Dubrovnik je među pet najodrživijih destinacija za odmor u 2023. godini

Piše DV
21. travnja 2023. - 15:37

DiscoverCars.com, vodeća platforma zau online rezervacije rent-a-cara,  dovršio je rangiranje najodrživijih lokacija za odmor diljem svijeta za 2023. Dubrovnik je rangiran na četvrtom mjestu među destinacijama za odmor za 2023. godinu

Ovo je druga godina za redom da su dovršili ovo izvješće, što omogućuje usporedbu rezultata.

Kako bi to učinili, analizirali su čimbenike kao što su broj hotela koji nude stanice za punjenje električnih vozila i razinu zagađenja na svakoj lokaciji, utjecaj povratnog leta na klimu i broj veganskih restorana. Svako odredište je zatim dobilo ocjenu od 100 i rangirano u skladu s tim.

Kako je DiscoverCars.com rangirao ove gradove prošle godine, u mogućnosti smo napraviti usporedbe između ta dva poretka.

Top pet najodrživijih destinacija za odmor za 2023. su:

Majorca je zauzela vrh ljestvice kao najodrživije odredište s 84 od 100 bodova. Otok ima obilje plaža, odmarališta i impresivnih 222 prirodne točke na izbor.

 

Na drugom mjestu Ibiza je osvojila 80 od 100 bodova. Poput Majorke, otok se može pohvaliti jednim od najmanjih klimatskih utjecaja kada su u pitanju povratna putovanja s letom od Heathrowa do Ibize koji stvara 819 KG emisija CO2.

Sljedeći, Charleston, Južna Karolina rangiran je na treće mjesto sa 73 od 100 bodova. Američki grad nudi 4 hotela opremljena stanicama za punjenje električnih vozila, kao i 105 veganskih restorana i 37 mjesta u prirodi.

Na četvrtom mjestu, hrvatski grad Dubrovnik osvojio je 72 od 100 bodova. Poznat po svojoj tradicionalnoj arhitekturi, slikoviti grad također ima nisku razinu zagađenja zraka i 31 prirodnu točku u kojoj možete uživati, što ga čini odličnom održivom opcijom.
 

Na kraju, grčki otok Rodos zauzeo je peto mjesto sa 72 od 100 bodova. Poznat po svojim raskošnim odmaralištima i bijelim pješčanim plažama, otok je također dom za 465 veganskih restorana i ima nisku razinu zagađenja zraka.

Među prvih deset destinacija su i  Aruba, Sint Maarten, Goreme, naš Split i Santorini.

19. travanj 2024 00:50