StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet‘VELIKA JABUKA‘ SE DOBRO DRŽI

Dubrovčanin Šime Šimunović o situaciji u New Yorku uoči Feste: Temperature su i dalje ispod nule, ceste se redovito čiste, ali nas je izgleda najgora snježna oluja mimoišla

Piše G.B.
1. veljače 2022. - 17:23

Dubrovački Amerikanci javljaju kako je silovita oluja koja je pogodila sjeveroistok SAD-a srećom mimoišla New York, gdje ih većina živi i radi. Naravno, snijega i temperatura ispod ništice ni tamo ne fali i još su itekako aktualne, no nije to ništa neuobičajeno za kraj siječnja i početak veljače u Velikoj jabuci:

- Ovdje u Manhattanu nije bilo tako strašno kao primjerice u Bostonu u Massachusettsu ili Atlantic Cityu u New Jerseyu koji bilježe rekordne visine snježnog pokrivača. Temperature su i dalje ispod nule, no nema zameta. Ovdje se ceste odmah krenu čistiti i kolnici posipati, a vozačima automobila se sugerira da ne izlaze na cestu. Nakon jačih sniježnih oborina, na Manhattanu se već sutradan sve počne normalizirati – ispričao nam je gospar Šime Šimunović, predstavnik Kluba Dubrovčana iz New Yorka koji s prozora svog stana u Manhattanu redovito snima snježne oborine, a nekoliko je fotografija podijelio i s Dubrovačkim vjesnikom.

Iseljeni Dubrovčani uoči blagdana dubrovačkog parca koriste priliku da sugrađanima u domovinini čestitaju jubilarnu 1050. Festu.

- Ove godine bit će individualna okupljanja i večere...proslavu smo odložili zbog nagle smrti naseg člana Davora Gjivoja - rekao je Šimunović.

07. svibanj 2024 14:31