StoryEditor
Hrvatska i svijetUKOLIKO POSTANE POVJERENICA EUROPSKE KOMISIJE

Dubravka Šuica primat će plaću od oko 110 tisuća kuna mjesečno

Piše dnevnik.hr
22. kolovoza 2019. - 00:11
Dugogodišnja članica HDZ-a i već treći mandat zastupnica u EU Parlamentu, Dubravka Šuica službena je kandidatkinja za povjerenicu Europske komisije. Već je obavila i razgovor s predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen, donosi dnevnik.hr.

Još uvijek se ne zna koji će resor Dubravka Šuica dobiti jer resori još uvijek nisu podijeljeni. No razgovori su sa šeficom Komisije o tome počeli. Ono što se zna da sve članice lobiraju da dobiju one važnije gospodarske, financijske, energetske...Bit će zanimljivo kako će u toj priči proći jedna mala Hrvatska. Dubravka Šuica u srijedu je i službeno predstavljena i HDZ-ovcima i koalicijskim partnerima kao kandidatkinja za povjerenicu u Europskoj komisiji. No tu je informaciju hrvatska javnost već čula od stranih medija jer je Šuica već obavila razgovor kod šefice Europske komisije.

O svemu se oglasila i sama Dubravka Šuica. "S obzirom na iskustvo koje već imam dugo u politici i kurikulum i tri mandata kao zastupnica u EU Parlamentu. Ne bojim se te dužnosti. Nadam se da ću je dobro obnašati. To je prvenstveno politička funkcija, a nakon toga stručna", kazala je Šuica.

Premijer Plenković nakon sastanka u HDZ-u govorio je o njezinom iskustvu. "Dubravka Šuica postaje članica EK iz Hrvatske, s obzirom na njezino političko i stručno iskustvo. Tri puta je izabrana u EU Parlament", kazao je Plenković.

Na mjesto Dubravke Šuice kao europarlamentarka odlazi Sunčana Glavak. Dubravka Šuica na novu dužnost trebala bi stupiti krajem godine. Ako i službeno postane povjerenica u Europskoj komisiji, Dubravki Šuici smiješi se plaća o kojoj većina Hrvata može samo sanjati. Sljedećih pet godina šefica će joj biti nova predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen s kojom je već razgovarala. Šuica će kao članica njezine vlade, odnosno kao europska povjerenica na godinu zarađivati više od milijun i 300 tisuća kuna neto, odnosno više od 110 tisuća kuna na mjesec, donosi dnevnik.hr.
loading...

Izdvojeno

11. srpanj 2020 03:17