StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetRAZLIČITO POIMANJE

Dok za europska skijališta najavljuju da će biti zatvorena, u BiH je sve spremno za ljubitelje snijega

Piše DV
29. studenog 2020. - 14:17
Ako ste ove godine željni skijanja, čini se da ćete imati dosta izbora kad je u pitanju izbor skijališta po susjednoj BiH, dok nekud dalje na snijeg teško da ćete moći planirati.
Vlasti u Bosni i Hercegovini, naime, odlučile su da neće uvoditi dodatne mjere ograničenja radi kontroliranja širenja pandemije s obzirom na to da postojeće daju rezultate pa na popularnim skijaškim odredištima u toj zemlji računaju da će dodatno privući posjetitelje, prije svega iz susjednih zemalja u koje se ubraja i Hrvatska, javlja Hina.
Na skijalištima će ipak vrijediti mjere, a one podrazumijevaju ograničavanje broja osoba u gondolama i sjedežnicama, razmak u redovima i obvezu nošenja zaštitnih maski osim na stazama.
Na Bjelašnici se dnevna karta u vrhu sezone može dobiti za 160 kuna, dok sedmodnevna staje 860 kuna.
Još su niže cijene ski karata na Vlašiću u središnjoj Bosni koji je i ranije bio privlačno odredište za brojne posjetitelje iz Hrvatske, posebno Dalmacije, a na nas računaju i na Kupresu.
Dnevna skijaška karta na Jahorini za odrasle u top sezoni je oko 200 kuna, a tjedna 900.
Ski-centri u Francuskoj su najavili da će biti zatvoreni. Njemačka kancelarka Angela Merkel najavila je da će se njemačka vlada založiti za zabranu zimskog turizma najmanje do 10. siječnja 2021.
05. svibanj 2024 07:37