StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPelješki most spaja

Dogodilo se čudo, Milanović je pljeskao Plenkoviću nakon što je završio govor, pogledajte fotografije

Piše dv
26. srpnja 2022. - 21:48

Premijer Plenković se obratio okupljenim uzvanicima na otvaranju Pelješkog mosta:

image
Ante Cizmic/Cropix

- Ovo je povijesni dan za Hrvatsku, obuzimaju me osjećaji radosti, ponosa i zahvalnosti. Ostvarili smo državni, strateški i svehrvatski projekt. Ovo je projekt ponosa, zato što smo dio generacije koja je spojila hrvatski teritorij. To je potez u ravni onih ključnih trenutaka koje su nam priuštili hrvatski branitelji kada se stvara hrvatska sloboda. Ovaj projekt realizirali smo skladno. U pogledu volje, u pogledu projekta, u pogledu korištenja članstva EU na najbolji mogući način, rekao je premijer, donosi Slobodna Dalmacija.

- Projekt smo realizirali na temelju ključnog načela EU - solidarnosti. Dio smo kluba najrazvijenijih zemalja i to trebamo i znamo cijeniti. Ovaj projekt nas je na fascinantan način povezao s Kinom, naveo je predsjednik hrvatske vlade.

image

H R T

image

H R T

image

H R T

image

H R T

image

H R T

Sve je to pomno slušao i predsjednik Zoran Milanović. I zapljeskao je.

image

H R T

Podsjetimo, predsjednik Zoran Milanović je došao među posljednjima, svi su ga čekali i šuškalo se hoće li zakasniti. No, došao je točno u 20 sati, dočekao ga je ministar Oleg Butković.

Predsjednik je umalo zakasnio na ceremoniju, svi su se cijelo vrijeme pitali gdje je i hoće li uopće doći. Ali došao je, kao i sve 'zvijezde' - zadnji. 

- Bolje da je došao zadnji, ovako neće morati pričati s premijerom, nego samo ceremonija i bok - komentirali su prisutni.

Premijer Plenković i predsjednik Milanović kurtoazno su se pozdravili, obojica su dobili pljesak okupljenih. Čini se da predsjednik ima zamotan mali prst na lijevoj ruci. Milanović nije odgovarao na pitanja novinara, samo je gledao Pelješki most.

Bio je, kako svjedoče kamere HRT-a, malo namrgođen. 

04. svibanj 2024 17:29