StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSOLIDARNOST IZ CRNE GORE

‘Dobro pamtimo potres koji je 1979. razorio crnogorsko primorje, vječno smo zahvalni na pomoći koja nam je tada stizala‘

Piše SR
30. prosinca 2020. - 15:47
Kotorani pamte potres koji je 1979. razorio crnogorsko primorje i jednako pamte višegodišnju kontinuiranu pomoćBožo Radić/CROPIX
Herceg Novi vrlo dobro pamti potres 1979. godine i posljedice koje je on imao, objavio je Stevan Katić, predsjednik hercegnovske općine, najavivši uplatu donacije Hrvatskom Crvenom križu.

"Pamtimo i pomoć koja je stizala iz svih republika bivše Jugoslavije, na kojoj ćemo vječno i nezimjerno biti zahvalni. Smatrajte nas svojim gradom prijateljem, koji razumije kroz što trenutačno prolazite. U mislima smo sa svim građanima Petrinje", prenosi Radio Jadran.

image
Predsjednik općine Herceg Novi Stevan Katić
Božo Radić/HANZA media


Gradonačelnik Kotora Vlaldimir Jokić poslao je pismo sućuti petrinjskom gradonačelniku Darinku Dumboviću i obiteljima stradalih u razornom potresu koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju.

"Kotor i Kotorani pamte potres koji je 1979. razorio crnogorsko primorje i jednako pamte višegodišnju kontinuiranu pomoć svih naroda tadašnje Jugoslavije bez koje bi se naš grad mnogo teže i duže oporavljao. Poštovani gradonačelniče, dragi kolega, Kotor najiskrenije suosjeća s građanima Petrinje i tu našu solidarnost želimo iskazati pružanjem gostoprimstva ovih hladnih prazničnih dana, ili kada god se po Vama ukaže potreba, za jedan broj obitelji koje su ostale bez svojih domova.

Nadamo se da ćete prihvatiti naš iskreni prijedlog i da ćemo u što skorijem razdoblju imati prilike, bar na ovaj simboličan način, pružiti ruku i olakšati Vama i Vašim sugrađanima ovaj težak trenutak kako za Petrinju tako i za cijelu Republiku Hrvatsku", napisao je Jokić.

image
Pozivaju stanovnike Petrinje u Kotor
Božo Radić/CROPIX


Akciju pomoći pokrenula je stanovnica Herceg Novog Nevena Keković, koja je trenutačno na doktorskom studiju u Splitu, zbog čega je osjećala dodatnu obavezu i želju pomoći, prenose crnogorski mediji. Akciju organizira u suradnji s Hrvatskim konzulatom u Crnoj Gori i Crvenim križom iz Dubrovnika, a pomoć se prikuplja u Herceg Novom, Kotoru, Tivtu i Podgorici.
01. svibanj 2024 06:16