StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVREMENSKA PROGNOZA |

DOBRO JE ZNATI Stiže hladni val, temperature u Dalmaciji i do -3. Kako će proći Dubrovnik, koliko će trajati hladnoća i kakav nam vikend slijedi

Piše dv
24. siječnja 2021. - 21:54

Kakvo nas vrijeme očekuje u ponedjeljak i ostatak tjedna?


- Promjenjivo, na Jadranu mjestimice kiša, osobito na jugu gdje može biti i grmljavine, dok bi na sjevernom dijelu moglo pasti malo susnježice. U unutrašnjosti povremeno pljuskovi susnježice i snijega, u Gorskome kotaru i Lici daljnje povećanje snježnog pokrivača.

U dijelu unutrašnjosti, osobito u Podravini oborine bi mogle i posve izostati. Vjetar slab do umjeren većinom sjeverozapadni i sjeveroistočni. Uz obalu ujutro još ponegdje umjerena bura, prijepodne uglavnom umjeren i jak jugozapadnjak, jugo i oštro, poslijepodne u okretanju na sjeverozapadnjak, potom i buru koja će navečer podno Velebita imati olujne udare.

Slobodna Dalmacija piše kako će očekivana najniža temperatura biti od -4 do 1, na Jadranu od 2 do 7 °C. Najviša dnevna od 0 do 4 na kopnu, te od 6 na sjevernom do 13 °C na južnom dijelu naše obale Jadrana - navodi DHMZ prognozu za ponedjeljak, a u prilogu donosi i detaljne prognoze za cijeli idući tjedan.

23. svibanj 2024 23:42