StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetMETEOPROGNOZA

Do srijede će nakratko zatopliti, ali onda temperature padaju i za 10 stupnjeva - evo gdje će biti najgore...

Piše dv
10. travnja 2023. - 11:10

Na uskrsni ponedjeljak pretežno je vedro u većini zemlje, a na krajnjem istoku, u Gorskom kotaru i Lici te u unutrašnjosti Dalmacije nešto je oblačnije. Iako je vedro, temperature su niske, u ponekim dijelovima zemlje i nekoliko stupnjeva ispod nule. Na moru olujna bura pojačava dojam hladnoće.

Prema izvješću HAK-a na snazi su i poneka prometna ograničenja.

- Zbog jakog vjetra na državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99), lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće (LC58107) te dionici Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila). Jak vjetar usporava promet i na autocestama A1 između vijadukta Božići i tunela Bristovac te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, vozi se uz ograničenja brzine, no obje autoceste otvorene su za sve skupine vozila – stoji na stranicama HAK-a.

Vjetrovito će biti i u nastavku dana, a u Gorskom kotaru i Lici se očekuje i kiša te u najvišim predjelima i snijeg. Prema večeri će bura postupno slabjeti.

Utorak će biti većinom suh, unatoč promjenjivoj naoblaci u većem dijelu zemlje. Bura će slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak. Srijeda će još biti većinom stabilna. Osjetno će zatopliti. Temperature će rasti i do 20-ak stupnjeva, a tek u drugom dijelu tjedna slijedi ponovo nestabilnije vrijeme i niže temperature koje će pasti i za 10-ak stupnjeva.

20. travanj 2024 01:42