StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDIRLJIVE SCENE

Djevojčica i dječak kao ‘dva mala svjetionika nade‘: Svijet je ganut pričom o bebama rođenima pod bombama u Kijevu

Piše DV/ JL
26. veljače 2022. - 14:50

Mediji izvještavaju o dirljivim događajima usred ratnog okruženja u Ukrajini gdje je na svijet došlo dvoje novorođenčadi. Dok se skrivala od ruskog bombardiranja u stanici metroa u Kijevu, 23-godišnja žena rodila je djevojčicu po imenu Mia.

Beba je rođena u petak nešto prije 20.30 sati nakon što su prolaznici čuli vriskove djevojke i požurili joj pomoći u porođaju prije nego što su pozvali hitnu pomoć da ih odvezu u bolnicu. Kažu da su i majka i beba dobro, a događaj su prozvali 'svjetionikom nade'.

Fotografije koje je uz majčino dopuštenje objavila ukrajinska političarka Hannah Hopko prikazuju dojenče koje majka drži za ruku, prenosi Jutarnji list.

image
Novorođenče u Kijevu
Twitter

Kazala je da je malena Mia rođena u 'stresnom okruženju' usred teškog bombardiranja, ali da je majka 'sretna nakon izazovnog poroda'.

Još jedna beba rođena je tijekom teškog bombardiranja rano u subotu.

Majka dječaka dopremljena je u podrum bolnice nakon što su dijelovi zgrade oštećeni u napadu.

'U uvjetima daleko od onih koji zaslužuju novi život čuo se glas novorođenčeta ... rođen je dječak, kazao je liječnik, prenosi britanski Telegraph.

Na Twitteru se pojavila i snimka nekolicine beba u podrumu kijevske bolnice - svi s odjela neonatologije također su premješteni u podrum nakon bombardiranja.

Ruske trupe u subotu su se u glavnom gradu sukobile s ukrajinskim snagama. Postrojbe su pokušavale napredovati kroz grad iz nekoliko pravaca no zasad ukrajinske snage kontroliraju situaciju u Kijevu.

Agencija UN-a za izbjeglice priopćila je da je više od 120.000 ukrajinskih izbjeglica napustilo zemlju otkako je Rusija započela napad.

07. svibanj 2024 12:44