StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetnovi detalji

Dječačić mlade rodilje koja se u bolnici bori za život je dobro. Ona se zarazila u osmom mjesecu trudnoće, nikakvih zdravstvenih problema ranije nije imala

Piše DV
3. studenog 2021. - 14:19

Mame iz Metkovića i Dubrovnika udružene u facebook grupu DUMAM-e, pokrenule su molitvu za teško bolesnu Metkovku, koja se na Covid odijelu KBC-a Split bori za život. Ova mlada žena zarazila se u osmom mjesecu trudnoće korona virusom.

Druga po redu trudnoća je bila uredna sve dok unatrag dva tjedna nije obolila od Covida-19. Zarazili su se istovremeno i ona i suprug. Suprug je imao teže simptome bolesti no ne životno ugrožavajuće i sada se oporavlja na kućnoj njezi. Nažalost, zdravstveno stanje mlade trudnice se zakompliciralo te je upućena u splitsku bolnicu gdje je vrlo brzo spojena na respirator.

Kako nije bilo dovoljno kisika za majku i za bebu, liječnici su posegnuli za prijevremenim porodom. Na svijet je došao dječačić koji je u inkubatoru na Neonatologiji i njegovo zdravstveno stanje je zadovoljavajuće.

Mlada majka nije imala nikakvih dodatnih bolesti. Prije Covida-19 bila je potpuno zdrava i nije se cijepila protiv korona virusa.

- Od sinoć se njezino stanje pogoršalo i Katrina je sada na uređaju koji zamjenjuje njena pluća. Borba traje... od sveg srca molimo vas za molitvenu podršku – dramatično apeliraju mame iz Dubrovnika i pozivaju sve da molitvom pomognu ozdravljenju mame Katarine iz Metkovića.

26. travanj 2024 04:41