StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetŠok u Italiji

Dignute sve snage, u migrantskom hotelu oteta 5-godišnjakinja: ‘Ne mogu vjerovati da bi je uključili u tako što!‘

Piše Iva Pahlić/JL
19. lipnja 2023. - 17:06

Talijanska policija očajnički traga za petogodišnjom peruanskom djevojčicom koja je navodno utrpana u kofer i oteta iz hotela u Firenzi. Petogodišnja Kataleya Mia Chicillo Alvarez prije devet dana nestala je iz hotela Astor u kojem je živjela sa svojom obitelji i više od 140 ilegalnih migranata, piše Daily Mail.

Nadzorna kamera snimila je otetu djevojčicu 10. lipnja u 15 sati i 12 minuta dok se igrala na stepenicama hotela što je ujedno i posljednji put kad je viđena. Na tom području nisu pronađeni tragovi Kataleye niti otmičara, a policija ima teoriju da je ubačena u prtljažnik ili u kovčeg i iznesena kroz jedan od dva izlaza iz hotela.

Lokalne službe provode potragu za petogodišnjakinjom na temelju DNK-a koji su izuzeli iz njene četkice za zube. U nedjelju je deset policajaca počelo prazniti kante ispred hotela, došla su dva policijska tragačka tima i osam forenzičara koji su proveli istragu nakon što je hotel konačno ispražnjen.

image

Malena Kataleya

Moggi/fotogramma/zuma Press/profimedia/moggi/fotogramma/zuma Press/profimedia/

Pregled hotela nastavlja se danas, a na ulazu stoje policajci koji brani ulazak i izlazak iz hotela te ometanje dokaza. Također je pročešljana i obližnja zgrada s garažom zbog sumnje da je petogodišnjakinja ondje privremeno premještena. Kataleyina obitelj živjela je u hotelskoj sobi od rujna prošle godine, a u Italiju su doselili kad je djevojčica imala šest mjeseci.

Nakon pretrage zgrade hotela, utvrđeno je da u njoj ilegalno živi više od 140 migranata. Nedavno se u hotelu dogodilo nekoliko incidenata, uključujući napad na Ekvadorca koji je skočio s trećeg kata da bi izbjegao okršaj s oružanom bandom. Kataleyini roditelji, Kathrina Alvarez i Miguel Angel Romero, molili su se u crkvi Via Lulli u blizini hotela za siguran povratak svoje kćeri, prenosi Jutarnji list. 

- Ovaj nestanak nije rastužio samo Peruance u Firenci, već i cijelu firentinsku zajednicu, čak i iz ljude iz inozemstva posebice iz Perua. Kardinal Giuseppe Betori uputio je svim župama Firentinske biskupije poziv da se mole za povratak naše Kataleye, rekao je svećenik Juan Manuel Núñez Rubio.

Otac nestale djevojčice u utorak je pušten iz zatvora pod uvjetom da dva puta tjedno posjećuje lokalnu policijsku postaju, a ondje je završio još u ožujku zbog krađe i prijevare s kreditnim karticama.

- Imao sam prije problema u hotelu, ali mislim da se ne radi o tome. Ne mogu vjerovati da bi uključili dijete u tako nešto. Mislim da se radi o otmici, možda za iznudu. Bog će svima suditi, no moja kći nije ništa skrivila, rekao je Miguel.

Majka djevojčice u srijedu je otpuštena iz bolnice nakon što je u očaju popila izbjeljivač. - Bit ću dobro. Žao mi je što sam na trenutak izgubila nadu i pomislila na odustajanje, sad sam jača i neću odustati dok te ne pronađem, rekla je majka.

Peruanska zajednica u Firenci više puta je izašla na ulice s transparentima tražeći oslobađanje djevojčice.

04. svibanj 2024 21:27