StoryEditorOCM
Hrvatska i svijeti dalje upaljen meteoalarm

DHMZ: Upozorenje i danas za četiri hrvatske regije, moguće je nevrijeme! Evo kakvo vrijeme meteorolozi progniziraju na jugu Hrvatske

Piše DV
22. srpnja 2023. - 09:57

U većini krajeva u subotu će biti barem djelomice sunčano te i dalje nestabilno - lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom izgledni su već prijepodne, ali osobito u drugom dijelu dana i navečer kada je moguće i grmljavinsko nevrijeme uz jak i olujan vjetar, ponegdje i tučom, prognoza je DHMZ-a.

U Dalmaciji sunčanije te uglavnom suho. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu jugozapadnjak i jugo, a na sjeveru i bura, donosi Jutarnji list

Najviša dnevna temperatura zraka bit će od 25 do 30, na moru većinom od 30 do 35 °C.

U središnjoj Hrvatskoj bit će promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Mjestimična kiša, ponegdje i u obliku izraženijih pljuskova moguća je ponovno poslijepodne i navečer. Vjetar sjeverni, prolazno jak. Bit će manje toplo nego proteklih dana uz temperaturu između 26 i 28 °C.

U gorskim krajevima te na sjevernom Jadranu mogući pljuskovi praćeno grmljavinom poslijepodne i navečer. Vjetar umjeren, uz nestabilnosti jak, danju jugozapadnjak i jugo. Najviša dnevna temperatura u gorju oko 25 °C, na Jadranu oko 30 °C.

image

Meteoalarm-narančasto upozorenje za četiri hrvatske regije

Dhmz/

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. I dalje će biti vruće pa će barem malo osvježenje pružati more čija je temperatura između 26 i 28 °C.

Narančasti meteoalarm upaljen je za tri regije: Zagrebačku, Gospićku i Osječku.

Na jugu Hrvatske i dalje bez promjene - pretežno sunčano i vruće. Puhat će jugo, ponegdje i jugozapadnjak. Noć i jutro topli i vrlo topli, a najviša temperatura zraka između 33 i 35 °C."

Sljedećih dana na kopnu smirivanje vremena uz pretežno sunčano i postupno toplije. U nedjelju ujutro mjestimice može biti magle ili niskih oblaka, a sunčanije će biti u ponedjeljak. U utorak ponovno raste vjerojatnost za lokalne pljuskove, osobito na zapadu prema kraju dana.

Na Jadranu većinom sunčano i vruće. U utorak raste vjerojatnost za lokalne pljuskove na sjevernom dijelu. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak i jugoistočnjak, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

02. svibanj 2024 07:06