StoryEditor

Detaljna prognoza: dolazi nam hladni val, temperature u Zagori će ići i do -8 stupnjeva, a na obali će biti oko nule, evo kada i gdje će biti najhladnije

Piše dv
17. prosinca 2021. - 20:40

Za vikend i početkom radnog tjedna većinom suho, barem djelomice sunčano te na kopnu hladnije nego u petak, ujutro ponegdje uz maglu. Uz povremeno više oblaka malo snijega past će uglavnom u gorju. Na Jadranu će umjerena i jaka bura i tramontana u nedjelju malo oslabjeti te prolazno okrenuti na sjeverozapadnjak i zapadnjak, pri čemu će jutra biti malo svježija.

Od srijede jačanje juga, porast naoblake i dotok sve toplijeg i vlažnog zraka pa će kiše osim u gorju i na sjevernom Jadranu od četvrtka biti i drugdje, navodi Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a za HRT.

Dodatno je komentirala:

"Podosta sunčana vremena i visoki tlak zraka tijekom vikenda će vjerojatno mnogima povoljno utjecati na energiju i raspoloženje, no nekima bi san mogao remetiti mjesec, koji će biti pun u subotu ujutro., prenosi Slobodna Dalmacija.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, najniže temperature će biti tijekom utorka i srijede u Zagori, primjerice u Imotskom bi se temperatura mogla spustiti i do -8. Početkom tjedna u Splitu i u drugim gradovima na obali jutarnje temperature će biti oko nule. 

Evo detaljnije prognoze: 

image
D H M Z
image
D H M Z
image
D H M Z
image
D H M Z
image
D H M Z
image
D H M Z
image
D H M Z
image
D H M Z
image
D H M Z
25. svibanj 2022 00:34