StoryEditor
Hrvatska i svijetZima, zima, led

Detaljna prognoza: dolazi nam hladni val, temperature u nekim mjestima u Dalmaciji ići i do -8 stupnjeva, evo kada i gdje će biti najhladnije

Piše PSD
17. prosinca 2021. - 20:40

Za vikend i početkom radnog tjedna većinom suho, barem djelomice sunčano te na kopnu hladnije nego u petak, ujutro ponegdje uz maglu. Uz povremeno više oblaka malo snijega past će uglavnom u gorju. Na Jadranu će umjerena i jaka bura i tramontana u nedjelju malo oslabjeti te prolazno okrenuti na sjeverozapadnjak i zapadnjak, pri čemu će jutra biti malo svježija.

Od srijede jačanje juga, porast naoblake i dotok sve toplijeg i vlažnog zraka pa će kiše osim u gorju i na sjevernom Jadranu od četvrtka biti i drugdje, navodi Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a za HRT, prenosi Slobodna Dalmacija.

Dodatno je komentirala:

"Podosta sunčana vremena i visoki tlak zraka tijekom vikenda će vjerojatno mnogima povoljno utjecati na energiju i raspoloženje, no nekima bi san mogao remetiti mjesec, koji će biti pun u subotu ujutro."

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, najniže temperature će biti tijekom utorka i srijede u Zagori, primjerice u Imotskom bi se temperatura mogla spustiti i do -8. Početkom tjedna u Splitu i u drugim gradovima na obali jutarnje temperature će biti oko nule. 

Evo detaljnije prognoze: 

image
D H M Z
image
D H M Z
image
D H M Z
image
D H M Z
image
D H M Z
image
D H M Z
image
D H M Z
image
D H M Z
image
D H M Z
24. svibanj 2022 22:48