StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetGOSTOVANJE ‘KOD STANKOVIĆA‘

Davor Štern: ‘Viktor Vekselberg je dosta toga napravio za Dubrovnik, a Grad je uvijek bio korektan prema njemu. Nisam se čuo s njim već godinu dana...‘

Piše Dv
2. listopada 2022. - 15:11

Bivši hrvatski ministar gospodarstva, poduzetnik i stručnjak za energetiku, Davor Štern se, gostujući u emisiji Nedjeljom u 2, dotaknuo Dubrovnika. Na pitanje voditelja i urednika emisije Aleksandra Stankovića čuje li se prijateljima i kolegama iz Rusije i što oni kažu na trenutnu situaciju, Štern je spomenuo ruskog oligarha Viktora Vekselberga.

- Imam jednog dobrog, jednog od boljih prijatelja koji je trenutno pod sankcijama Amerike – Viktor Vekselberg. Jedan od ruskih tajkuna, oligarha koji je izuzetno zavolio Dubrovnik i Hrvatsku i koji je napravio dosta toga za Dubrovnik. On je u Dubrovnik doveo izložbu Fabegéovih jaja, puno je toga napravio za Dubrovnik i moram priznati da je Dubrovnik uvijek bio korektan prema njemu. Ali, s njim se nisam čuo već godinu dana. Prošlo je ljeto bio ovdje, vidjeli smo se. On živi na relaciji Rusija – Švicarska. U Ameriku više ne ide, a izgubio je nešto od svoga bogatstva jer je imao i firme u Švicarskoj, dvije vodeće industrijske grupacije u Švicarskoj su bile u njegovom većinskom vlasništvu, morao je prodati te dionice, kazao je Štern.

26. travanj 2024 15:45