StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetkadrovske promjene

Danas odluka o rekonstrukciji Vlade: sigurno odlaze Paladina i Tramišak, zamijenit će ih Splićanka i Zadranin

Piše JL
11. siječnja 2023. - 11:00

Premijer Andrej Plenković danas će donijeti odluku o rekonstrukciji Vlade, a očekuje se da će kadrovske promjene u Banskim dvorima predstaviti nakon užeg kabineta Vlade koji se održava u 13 sati, dok je koalicijski sastanak u 15 sati.

Dakle, danas će biti poznate sve promjene koje se očekuju, piše Jutarnji list.

Iz Vlade, kako smo izvještavali, sigurno ide ministar graditeljstva Ivan Paladina, a zamijenit će ga savjetnica predsjednika HGK za graditeljstvo Mirjana Čagalj.

Ona je članica HDZ-a, u Nadzornom je odboru Hrvatskih cesta, a bila je i kandidatkinja za ministricu i nakon smjene Horvata, ali se premijer odlučio za Paladinu.

Premijer je jučer imao sastanak i s ministricom regionalnog razvoja i fondova EU Natašom Tramišak, te joj rekao da ju ne želi više u Vladi jer je izgubio povjerenje u nju.

Ona pak smatra da ne bi trebala biti smijenjena, a njenoj smjeni protivi se i osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Ali, kako doznaje Jutarnji, i Tramišak sigurno odlazi iz Vlade, a trebao bi ju zamijeniti njen državni tajnik, HDZ-ovac Šime Erlić.

Bilo je otvoreno i pitanje hoće li biti još nekih promjena u Vladi i mogućih spajanja resora, poput branitelja i obrane, ali izvor iz Vlade kaže kako to nije tema.

25. rujan 2023 14:12