StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPONOVNO SMO OTOK

Dalmacija i dalje blokirana: dva velika konvoja automobila izvlače se iz Gospića, ali dalje od Gračaca neće moći

Piše Gordan Zubčić
27. veljače 2023. - 10:43

(12.40):
Glasnogovornica Policijske uprave ličko-senjske Maja Brozičević, potvrdila je da je u tijeku "izvlačenje" putnika iz Gospića prema Dalmaciji u dva konvoja koje prati policija.

Jedan konvoj ide po državnoj cesti prema Gračacu, a u njemu su osobe koje su prenoćile u prihvatilištu u sportskoj dvorani u Gospiću. U drugom konvoju su putnici koji su noćili na odmorištu Zir na autocesti Zagreb-Split.

 

(11.30):

Tko je prošao, prošao je. Barem zasad, jer iz Hrvatskog autokluba (HAK) javljaju da je prometnica Gračac - Zaton Obrovački, jedini nakratko aktivni cestovni spoj Dalmacije s ostatknom Hrvatske ponovno zatvoren.

- Nakon propuštenog određenog broja osobnih vozila s autoceste A1 iz smjera Like prema Dalmaciji preko Gračaca i Zatona Obrovačkog, a uslijed pogoršanja vremenskih uvjeta koji znatno utječu na sigurnost cestovnog prometa, privremeno se obustavlja formiranje konvoja. Čim se vremenski uvjeti smire i stvore se uvjeti, ponovno će se propuštati osobna vozila prema Dalmaciji - naglašavaju iz HAK-a.

RANIJE:

Ipak se kreće! Nakon gotovo 24-satnog zastoja i prometnog odsjecanja Dalmacije od ostatka zemlje, oko 10.15 sati pokrenuo se promet državnom cestom od Gračaca prema Obrovcu.

Kako javlja naša kolegica Mirjana Rašević, prometni policajci u suradnji s cestarima i ostalim službama dopustili su vozilima da s područja južne Like krenu prema velebitskom prijevoju Prezid i dalje put Dalmacije. Prvi automobili stigli su u Zaton Obrovački odakle mogu nastaviti prema Posedarju i otvorenom dijelu Dalmatine ili drugim smjerovima (Benkovac, Zemunik...) do odredišta širom Dalmacije.

- Pada snijeg, puše vjetar, kolona vozi 20 kilometara na sat... Svi drže razmak, zlu ne trebalo - svjedoči naša kolegica.

Iz HAK-a su poslali važnu obavijest:

- U tijeku je formiranje konvoja OSOBNIH VOZILA koja će se kretati od autoceste A1 - čvor Sveti Rok - državna cesta prema Gračacu - državna cesta prema Zatonu Obrovačkom. Cilj konvoja je prepratiti osobna vozila koja su na autocesti A1 iz smjera Like u smjeru Dalmacije. Vozače molimo za strpljenje i razumijevanje jer dežurni djelatnici Hrvatskih cesta čine sve kako bi omogućili prolaz isključivo za osobna vozila.

Pogledajte kadrove zasniježene ceste od Gračaca prema Prezidu...

image
Mirjana Rašević
image
Mirjana Rašević
image
Mirjana Rašević
image
Mirjana Rašević
image
Mirjana Rašević
image
Mirjana Rašević
image
Mirjana Rašević
03. svibanj 2024 08:06